Bart Verbruggen maakt de overstap naar Brighton & Hove Albion

Bart Verbruggen

RSC Anderlecht en Brighton & Hove Albion FC hebben een akkoord bereikt over de definitieve overgang van Bart Verbruggen (20). De Nederlandse doelman tekent een contract van vijf seizoenen bij de Seagulls en speelt zo vanaf volgend seizoen in de Premier League.

Bart Verbruggen werd opgeleid bij de jeugdteams van NAC Breda en kwam in de zomer van 2020 op 18-jarige leeftijd naar RSCA. Hij maakte zijn debuut in de eerste ploeg op het einde van het seizoen en stond meteen in alle play-off wedstrijden in doel. Het seizoen erop ontwikkelde Bart zich verder bij de beloften. 

In de eerste helft van dit seizoen stond Bart nog tussen de palen bij onze RSCA Futures in de Challenger Pro League. Zijn uitstekende prestaties leidden ertoe dat hij na de winterbreak eerste keuze werd als doelman van het eerste elftal. In een half seizoen zette Bart een reeks indrukwekkende prestaties neer, zoals in de UEFA Europa Conference League waarin paars-wit het tot de kwartfinales schopte.

In totaal speelde Bart Verbruggen 44 wedstrijden in paars-wit: 13 met de RSCA Futures in de Challenger Pro League en 31 met het eerste elftal. Zijn clean sheets, uitstekend voetenwerk en leiderschapskwaliteiten zijn uiteraard niet onopgemerkt gebleven en leveren hem nu een transfer naar de Premier League op.

CEO Sports Jesper Fredberg:

“Het is allemaal erg snel gegaan voor Bart. De club koos er in januari bewust voor om hem voluit zijn kans te geven bij de eerste ploeg en nu maakt hij al de overstap naar de Premier League. We zijn ongelooflijk trots dat Bart zich zo snel heeft weten te ontwikkelen bij ons. Deze overstap is zowel voor hem als voor RSCA de beste strategische keuze. We wensen Bart enorm veel succes in wat ongetwijfeld een prachtige carrière wordt.”

Bart Verbruggen:

“Ik heb hier werkelijk drie fantastische jaren gekend. Ik heb prachtige mensen leren kennen in een warme omgeving en ik ben altijd trots geweest om onderdeel te zijn van RSC Anderlecht. Deze club heeft mij het platform geboden om mij te ontwikkelen waardoor ik nu deze overstap kan maken. In de Premier League spelen is altijd al een kinderdroom geweest. Dat die droom nu uitkomt, heb ik ook te danken aan de club. Ik wil alle fans en iedereen binnen de club oprecht bedanken en wens jullie allemaal veel succes in de toekomst.”

Good luck with the Seagulls, Bartje.

Lees verder