Gelijkspel tegen AZ Alkmaar (1-1)

Zaterdag stond paars-wit tegenover AZ Alkmaar in een vriendschappelijke wedstrijd die het hoogtepunt van het trainingskamp in Nederland was.

De thuisploeg kreeg een strafschop toegekend, maar Hendrik Van Crombrugge redde knap. Anderlecht kwam terug via Francis Amuzu, die door de doelman werd tegengehouden, en Isaac Kiese Thelin, wiens schot het doel miste. De wedstrijd was daarna in evenwicht, maar er waren weinig duidelijke kansen tot op het half uur. Hendrik Van Crombrugge moest daarna nog een keer redden op een inzet en Isaac Kiese Thelin schoot de bal op de paal. Vlak voor de pauze opende Francis Amuzu de score na een heel mooie collectieve aanval. In de tweede helft leek ons team in staat om te winnen, maar AZ Alkmaar maakte gelijk met nog 15 minuten te gaan. 1-1, eindstand.

RSC Anderlecht: Van Crombrugge, Ait El Hadj (77' Lokesa), Amuzu (75' Leoni), Ashimeru (86' Verschaeren), Cullen (62' Dewaele), Harwood-Bellis (62' Cobbaut), Hoedt, Gomez (62' De Wilde), Sardella (62' Bouchouari), Kiese Thelin & Verschaeren (77' Stassin)