Belangrijke overwinning tegen The Great Old

KIKI SARDELLA

Drie punten waarmee RSCA een goede start neemt in deze Champions' Play-offs en op gelijke hoogte komt met Union, dat maandagavond naar Genk reist.

Zaterdagavond ontving Sporting regerend kampioen Antwerp in het Lotto Park voor de openingsspeeldag van de Champions' Play-offs. Brian Riemer stelde bijna hetzelfde elftal op als tegen Kortrijk vlak voor de interlandbreak, maar Yari Verschaeren (geblesseerd) en Luis Vázquez werden in de basis vervangen door Théo Leoni en Thorgan Hazard. Beide ploegen begonnen goed aan de wedstrijd, maar slaagden er niet in om echte kansen te creëren. Antwerp had het meeste balbezit, maar moest tot het halfuur wachten op een kans die van Vincent Janssen. Paars-wit sloeg terug via Mats Rits, wiens schot over het doel verdween. Vlak voor rust gaf Owen Wijndal een kopstoot aan Thorgan Hazard tijdens een kleine woordenwisseling en na het raadplegen van de VAR stuurde scheidsrechter Vergoote de Nederlandse linksback weg. De bezoekende coach Mark van Bommel verving Vincent Janssen onmiddellijk door Ritchie De Laet.

In de tweede helft was Anders Dreyer er snel bij om de verdediging van de uitploeg te testen. Uit de daaropvolgende corner kon Mario Stroeykens na een combinatie op doel trappen en Killian Sardella kon de bal nadien in doel tikken. Het was zijn allereerste doelpunt voor onze eerste ploeg. Antwerp reageerde snel, maar Michel-Ange Balikwisha verraste Kasper Schmeichel niet. Ons team begon een kwartier lang te profiteren van hun numerieke overwicht. Anders Dreyer kreeg twee goede kansen, maar miste het doel en trof Jean Butez. Ludwig Augustinsson en Thorgan Hazard hun kansen werden door Jean Butez en Toby Alderweireld ongedaan gemaakt. De druk ging nadien wat liggen en Brian Riemer gooide Francis Amuzu en Thomas Delaney in de strijd om Mario Stroeykens en Mats Rits te vervangen. In de slotfase hadden Thorgan Hazard en Anders Dreyer nog een doelpunt kunnen maken, maar de stand bleef 1-0.