Pijnlijk verlies in slotmatch op Antwerp

Deze zondagavond trok RSC Anderlecht naar Antwerpen voor de slotspeeldag van de Champions' play-offs. Eén nieuwe naam tussen de lijnen in vergelijking met de vorige wedstrijd tegen Club Brugge: Francis Amuzu verving Majeed Ashimeru. Sporting kwam al erg vroeg in de wedstrijd met tien mensen te staan. Het ondertal leidde tot een 1-0 achterstand die paars-wit niet meer te boven kwam. Het eindigt zo vierde, en moet tevreden zijn met de bijbehorende voorrondes voor de UEFA Conference League.

Sporting zette van bij het begin van de wedstrijd hoog druk, en thuisdoelman Buttez moest zich in de openingsfase al reppen op een schot van Albert Sambi Lokonga. Na een kwartier tijd viel een beslissing die het verdere verloop van de wedstrijd zou bepalen: Matt Miazga ging in een duel aan het truitje van Didier Lamkel Zé hangen, en werd daarvoor met een rode kaart bestraft. Om de rode kaart op te vangen, werd Yari Verschaeren naar de kant gehaald voor centrale verdediger Zeno Debast. Ondanks het numerieke ondertal kon Antwerp aanvankelijk voor weinig gevaar in de buurt van het doel van Bart Verbruggen zorgen, al kwam de thuisploeg wel erg dicht bij scoren net voor affluiten. Een kopbal van Ritchie De Laet strandde eerst op de paal, en even later trapte Birger Verstraete hard op Verbruggen. Twee stilstaande fases waar het ondertal ziet liet voelen.

In de tweede helft kwam paars-wit al snel op achterstand na een doelpunt van Didier Lamkel Zé. Hij kopte de bal richting het doel van Verbruggen die de bal leek te redden, maar de lijnrechter oordeelde dat het leer volledig over de lijn gegaan was. Sporting zette nadien alles op alles om een gelijkspel en de bijbehorende derde plaats uit de brand te slepen, maar slaagde er niet in om de achterstand om te buigen. Het eindigt zo op de vierde plaats in het klassement, en maakt zich op voor de voorrondes van de Conference League.

Antwerp : Butez, De Laet, Seck, Verstraete, Lamkel Ze, Gerkens (90+1’ Gélin), Hongla, Batubinsika, Buta, Le Marchand (69’ De Pauw) & Mbokani

RSCA : Verbruggen, Murillo, Miazga, Cobbaut (77’ Dauda), Mykha, Cullen (77’ Trebel), Sambi, Ait El Hadj (60’ Ashimeru), Verschaeren (17’ Debast), Amuzu (77’ Bruun Larsen) & Nmecha

Goal : 47’ Lamkel Zé (1-0)