Sporting kwalificeert zich na zenuwslopend duel

Donderdagavond ontving RSC Anderlecht BSC Young Boys in het Lotto Park voor de terugwedstrijd van de play-offronde van de UEFA Europa Conference League. Adrien Trebel, die tot de winterstop onbeschikbaar is omwille van een schouderoperatie, werd vervangen door Marco Kana. Lior Refaelov nam zijn plaats in de basis terug in ten koste van Mario Stroeykens. Paars-Wit kwalificeerde zich na een zenuwslopende wedstrijd.

De eerste minuten waren zeer gelijkopgaand en er waren geen duidelijke kansen te noteren tot het halfuur. De Congolees Meschack Elia achtte zijn moment gekomen en trapte na een mooie individuele actie het leer knap in het dak van het doel. Een koude douche, maar RSCA antwoordde onmiddellijk. Fabio Silva's schot ging net naast. Ook Bern dreigde nog, een kopbal van Jean-Pierre Nsame ging maar net over doel. Ruststand 0-1, alles te herdoen.

Sebastiano Esposito verving aan het begin van de tweede helft Kristian Arnstad om de Zwitserse verdediging meer onder druk te zetten. Het was echter BSC Young Boys dat het eerst dreigde met een schot van Cédric Zesiger. Vervolgens werd een schot van Fabio Silva geblokt door de bezoekende achterhoede. Het spel was stevig, maar in echte zuivere kansen resulteerde dit niet meteen. De twee coaches brachten heel wat nieuwe namen in het veld. Hendrik Van Crombrugge ging goed plat op een schot van dichtbij en Sebastiano Esposito schoot een bal knap in de bovenhoek, maar het doelpunt werd afgekeurd voor buitenspel. Een ultieme kopbal van Benito Raman werd gered door de bezoekende doelman. 0-1 en verlengingen.

In de resterende dertig minuten domineerde paars-wit het spel, Benito Raman schoot op de paal. Onze trouwe fans stuwden de spelers naar voren. Hendrik Van Crombrugge had in de allerlaatste minuten nog een uitstekende redding in huis op een afgeweken vrije trap. Het charisma en de klasse van onze aanvoerder maakten vervolgens het verschil in de strafschoppenserie. Een ongelooflijk feest barstte los in en rond het stadion. RSCA zal vrijdag de trommel ingaan voor de loting van de groepsfase.