Goede overwinning tegen Westerlo

Op speeldag vier ontving RSCA KVC Westerlo in het Lotto Park. Een zonnige zondagmiddag, waarop enkele nieuwe namen tussen de lijnen kwamen. Anders Dreyer bleef geschorst aan de kant, ook Francis Amuzu en Mario Stroeykens startten op de bank. Benito Raman begon zo in de basis, en ook nieuwkomers Flips en Rits kregen een eerste basisplaats. Zij wonnen in hun debuutwedstrijd met 2-1.

Veel beter kan een wedstrijd niet beginnen dan hoe paars-wit tegen Westerlo startte. In minuut 1 vond Théo Leoni vanop de linkerkant Kasper Dolberg, en die trapte de bal staalhard tegen de netten. Even later verdubbelde Sporting de voorsprong bijna op een vrije trap van Alexis Flips, maar de kopbal van Moussa N'Diaye ging naast het doel. De Kempenaars kwamen daarna iets meer in de wedstrijd, al bleef RSCA domineren. Nick Gillekens moest zich reppen op een voorzet van Killian Sardella die richting de kruising afdreef, en ook Benito Raman kwam bijna tot scoren.

Ook na de rust kwam Sporting tot kansen, onder andere met een gekruiste kopbal van Jan Vertonghen, maar een doelpunt bleef uit. Tot - na enkele wissels - Jan Vertonghen zijn duivels ontbond. De recordinternational draaide enig mooi weg van zijn verdediger nadat hij de bal kreeg op een stilstaande fase, en trapte de bal met zijn rechter voorbij de doelman. Westerlo naderde nog tot 2-1 via Edisson Jordanov, maar RSCA hield toch de drie punten in Brussel.