Verlies tegen Union

Sporting ontving voor de laatste thuiswedstrijd van het seizoen de buren van Union in het Lotto Park. Op de voorlaatste speeldag van de Champions' play-offs speelde coach Kompany met dezelfde 11 namen als tijdens de wedstrijd tegen Antwerp. De jonge Noah Sadiki zat voor het eerst op de bank. Hij zag paars-wit met 0-2 verliezen.

De wedstrijd begon niet goed voor paars-wit. Al na 2 minuten stond het op achtervolgen na een doelpunt van Kaoru Mitoma na een actie vanLoïc Lapoussin en Lazare Amani. Joshua Zirkzee kwam na een kwartier in de buurt van de gelijkmaker. Zijn poging op aangeven van Francis Amuzu ging er net niet in. Even later was het opnieuw Zirkzee die op aangeven van Amuzu kwam aandwingen, maar de score aan de rust bleef 0-1.

De tweede helft begon net als de eerste met een vroeg doelpunt van de bezoekers. Deniz Undav verdubbelde de score, een zware opdoffer die RSCA niet te boven zou komen. Yari Verschaeren kwam nog in de ploeg voor Kristian Arnstad, maar ook hij kon het tij niet keren. Anthony Moris moest zich nog reppen op een kopbal van Christian Kouamé, maar de score bleef ongewijzigd. Amir Murillo werd nog met rood van het veld gestuurd, Sporting eindigde de wedstrijd zo met tien. Eindstand: 0-2.

RSCA is zo zeker van de derde plaats in het klassement en de twee bijbehorende kwalificatierondes voor de UEFA Conference League.

RSCA : Van Crombrugge, Murillo, Hoedt, Delcroix, Gómez, Cullen, Kana (69’ Olsson), Amuzu (82’ Refaelov), Arnstad (52’ Verschaeren), Zirkzee & Kouamé

Union : Morris, Nielsen, Amani (90’ François), Undav (88’ Marcq), Vanzeir (76’ Puertas), Burgess, Teuma (76’ Nieuwkoop), Mitoma, Van Der Heyden (88’ Bager), Kandouss & Lapoussin

Goals: 2’ Mitoma (0-1) & 50’ Undav (0-2)