RSCA 1-3 RUSG

Deze zondagavond ontving Sporting Union in de Brusselse derby. Coach Brian Riemer had enkele wijzigingen aangebracht in de opstelling van de ploeg ten opzichte van de trip naar Charleroi. In het doel kreeg Bart Verbruggen de voorkeur op Hendrik Van Crombrugge. Adrien Trebel, Kristian Arnstad en Mario Stroeykens werden vervangen door Majeed Ashimeru, Amadou Diawara en Lior Refaelov. Zeno Debast was op tijd hersteld van zijn blessure, maar Moussa N'Diaye verving Hannes Delcroix, die even uit is vanwege een blessure.

Paars-wit ging goed van start De eerste kans voor Yari Verschaeren miste echter kracht. Na tien minuten spelen beging Moussa N'Diaye een overtreding die hem helaas een rode kaart opleverde. Lior Refaelov werd vervolgens tactisch opgeofferd en snel vervangen door Killian Sardella. Anderlecht knokte terug, maar de bezoekers waren het gevaarlijkst. Bart Verbruggen was steeds paraat om Adingra, Lazare, Boniface en Nieuwkoop te stoppen. 0-0, stand bij rust.

In het begin van de tweede helft was de wedstrijd in evenwicht en pas na een uur kon Union dreigen via Dante Vanzeir, maar Bart Verbruggen duwde het schot schitterend naast. Even later gaf een pass van Francis Amuzu Fábio Silva de kans om de score te openen met een prachtige afwerking in de bovenhoek : 1-0. De bezoekers maakten tien minuten voor tijd gelijk via Cameron Puertas, terwijl de Anderlecht-achterhoede nog in verwarring was nadat Killian Sardella was blijven staan om terug in het spel te komen. Het schot van Senne Lynen werd tweemaal afgeketst door Kristian Arnstad en Jan Vertonghen voordat het achterin het net belandde. Een snelle tegenaanval van Simon Adingra zorgde voor de 1-3 eindstand. Ondanks de inspanningen en de volle moed van Sporting lopen ze tegen een nederlaag aan.