Verdiende winst tegen STVV

Dinsdagavond ontvingen de spelers van Vincent Kompany Sint-Truidense VV in een identieke opstelling als de laatste twee wedstrijden. Tijdens de wedstrijd die helemaal werd gedomineerd door Paars-Wit, was het opnieuw Lior Refaelov die de match openbrak met een doelpunt. Majeed Ashimeru legde in de allerlaatste minuut de eindstand vast: 2-0.

Sporting had een eerste kans na enkele minuten. Na een knappe actie van Lior Refaelov kon Yari Verschaeren uithalen. Net naast. De bezoekers konden via Christian Brüls reageren maar zijn schot bracht Hendrik Van Crombrugge niet in moeilijkheden. RSCA stootte daarna telkens op tegen het goed georganiseerd defensief blok van STVV. Op doelpogingen buiten het doelkader van Lior Refaelov en Christian Kouamé na, waren er geen grote bedreigingen rond het doel van Daniel Yakubi. Met een 0-0 op het bord gingen de spelers de rust in.

Het spelbeeld wijzigde amper in het begin van de tweede helft. De Brusselaars monopoliseerden de bal maar zonder zich echt gevaarlijk te tonen. Rond het uur schilderde Lior Refaelov (VIDEO) de bal op het hoofd van Yari Verschaeren, maar zijn kopbal botste op een magistrale redding van de keeper van STVV. Uitstel van executie want luttele minuten later werkte de Israeli de bal tegen de netten na een actie van Christian Kouamé en Joshua Zirkzee. Eindelijk werd Sporting beloond voor de inspanningen. Kort daarop misten Yari Verschaeren en Lior Refaelov nog mooie kansen om de voorsprong te vergroten. Een doelpunt van invaller Benito Raman werd afgekeurd wegens buitenspel. Na nog een lange rush kreeg Raman, oog in oog met de keeper van STVV, een herkansing maar besloot naast. Sporting behield de controle tot op het allerlaatste toen de bezoekers in extra time toch nog 3 corners kregen. De reactie van Paars-Wit bleef niet uit. In de laatste minuut scoorde Majeed Ashimeru (VIDEO) nog de 2-0 met het hoofd. Drie belangrijke punten in de aanloop van moeilijke verplaatsing naar het Jan Breydel Stadion volgend weekend.

RSCA: Van Crombrugge, Murillo, Hoedt, Magallán, Gómez, Cullen, Olsson, Refaelov (89’ Ashimeru), Verschaeren (90+3’ Harwood-Bellis), Zirkzee (66’ Raman) & Kouamé

STVV: Yabuki, Hashioka, Konaté, Suzuki (83’ Balongo), Cacace, Bauer (73’ Koita), Texeira (73’ Hara), Durkin (46’ Lavalée) (62’ Hayashi), Leistner, Pius & Brüls

Doelpunten: 59’ Refaelov (1-0), 90+6’ Ashimeru (2-0)