RSCA 3-1 STVV

Deze zondagmiddag ontving RSCA STVV voor de 25e speeldag van de Jupiler Pro League. Amadou Diawara, Kristian Arnstad en Mario Stroeykens werden vervangen door Benito Raman, Majeed Ashimeru en Lior Refaelov. Sporting won verdiend met 3-1 dankzij doelpunten van Benito Raman, Islam Slimani en Anders Dreyer.

Paars-wit begon goed en Francis Amuzu was niet ver verwijderd van het openingsdoelpunt. Gedurende de hele eerste helft waren het de Kanaries die verdedigend goed stonden, duidelijk rekenend op de counter. Daichi Hara was de enige die kon dreigen, maar het zorgde voor geen gevaar voor Bart Verbruggen. Op het half uur stuurde Lior Refaelov Yari Verschaeren richting doel, maar het nummer 10 stootte op Daniel Schmidt. De doelman van STVV redde vervolgens op een poging van Benito Raman, die opnieuw goed werd bediend door Lior Refaelov. Een kopbal van Jan Vertonghen ging nog naast het doel. Ondanks het 77% aan balbezit stond het 0-0 aan de rust.

Bij de start van de tweede helft ging de kopbal van Taichi Hara net over het doel. Daarna domineerde Anderlecht opnieuw. Anders Dreyer, Benito Raman, Killian Sardella (wiens schot goed werd geblokt door Schmidt) en Yari Verschaeren zetten de bezoekers onder druk, maar Sporting had een zo’n 60 minuten nodig om de score te openen. Benito Raman controleerde de bal goed na een uitstekende lange bal van Zeno Debast en klopte Daniel Schmidt: 1-0. Een kwartier voor tijd maakten Majeed Ashimeru en Benito Raman plaats voor Amadou Diawara en Islam Slimani. De Algerijn stond al snel op het scorebord en verdubbelde de voorsprong na een uitstekende voorzet van Francis Amuzu: 2-0. Even later profiteerde Anders Dreyer en scoorde z’n tweede doelpunt voor paars-wit: 3-0. Gianni Bruno wist in de laatste minuten nog een tegengoal te maken voor STVV. Zo eindigde de wedstrijd op 3-1. Drie verdiende punten voor RSCA.