Eerste overwinning van het seizoen

Deze zondag ontving Sporting RFC Seraing in het Lotto Park voor de derde wedstrijd van het nieuwe seizoen. Lior Refaelov, Kristoffer Olsson en nieuwkomer Joshua Zirkzee kwamen aan de start. Sporting won de wedstrijd verdiend met 3-0, waarmee de eerste overwinning een feit is.

Paars-wit domineerde de openingsfase van de wedstrijd, maar het was wachten tot een goed kwartier in de wedstrijd voor de eerste echte kans. De actie werd opgezet door Yari Verschaeren, Joshua Zirkzee en Benito Raman en eindigde bij Lior Refaelov, maar die kwam net niet tot scoren. Seraing antwoordde met een poging van Gerard Kilota, maar zonder al te veel problemen voor Hendrik Van Crombrugge. Op het half uur kreeg nieuwkomer Joshua Zirkzee een bal op het hoofd geschilderd door Lior Refaelov, maar de Nederlander kon zijn kopbal net niet kadreren. Net voor de pauze kwam Sporting tegenover 10 man te staan, nadat Benjamin Boulenger zijn tweede gele kaart pakte na een fout op Benito Raman. In de vrije trap die volgde op de fout, kwam Raman net niet tot scoren. En nadat een doelpunt van Raman eerder in de wedstrijd al was afgekeurd wegens buitenspel, werd ook een tweede doelpunt, dit keer van Joshua Zirkzee - afgevlagd door offside. De score bij de rust bleef zo 0-0.

RSCA zette haar dominantie uit de eerste helft ook door na de rust. Na een uur spelen kwamen Francis Amuzu en Isaac Kiese Thelin in de ploeg voor Joshua Zirkzee en Yari Verschaeren. En die wissel bracht ook op: een eerste poging van Thelin met het hoofd werd nog gestopt door de keeper, maar niet veel later liet hij de netten wel trillen op aangeven van Benito Raman. Niet veel later was de ban helemaal gebroken: een speler van Seraing werkte de bal bijna in eigen doel, en op de terugkerende bal legde Sergio Gómez zijn eerste goal voor paars-wit binnen. 2-0. Helemaal op het einde van de wedstrijd legde Francis Amuzu de eindstand vast op assist van Amir Murillo, 3-0. Even leek het nog 4-0 te gaan worden, maar voor de derde keer van de avond werd een doelpunt - dit keer van Thelin - geannuleerd.

RSCA : Van Crombrugge, Murillo, Hoedt, Delcroix, Gomez (89’ Mykha), Olsson (89’ Ashimeru), Cullen, Verschaeren (59’ Amuzu), Refaelov, Raman (74’ Ait El Hadj) & Zirkzee (59’ Kiese Thelin)

RFC Seraing : Dietsch, Faye, Kilota, Mouandilmadji (79’ Silini), Bernier (46’ Mansoni) , Poaty (82’ D’Onofrio), Nadrani, Boulenger, Jallow (46’ Djedje), Cissé & Maziz

Goals : 69’ Kiese Thelin (1-0), 81’ Gomez (2-0) & 90’ Amuzu (3-0)