Overwinning in Brusselse thriller

Deze zondag ontving RSCA de buren van RWD Molenbeek in een uitverkocht Lotto Park. Een eerste derby tussen de twee clubs in twintig jaar. Brian Riemer bracht twee wijzigingen aan in zijn basisopstelling. Théo Leoni verving Mario Stroeykens en Thorgan Hazard (geblesseerd) moest plaatsmaken voor Alexis Flips. Aan het einde van een echte thriller wonnen de Mauves drie punten. Sporting sluit zo iets dichter aan tegen Union, en loopt enkele punten uit op KAA Gent.

In het begin van de wedstrijd vond een prachtige diepe pass van Mats Rits Théo Leoni, die botste met doelman Théo Defourny. Aan de overzijde miste een poging van Ilay Camara dan weer het doel bij een snelle aanvallende counter. RWDM kwam op voorsprong na een kwartier spelen via Xavier Mercier, die raak schoot na een goed uitgevoerde tegenaanval uit een hoekschop. Paars-wit domineerde echter de wedstrijd, al was dat zonder echte kansen te creëren.

Na een halfuur werd Kasper Dolberg (geraakt in de voet tijdens een duel) afgelost door Luis Vázquez. De Argentijn kwam na een knappe individuele actie niet ver van de gelijkmaker, maar de bezoekende doelmankwam tussenbeide. Een vrije trap van Xavier Mercier ging vervolgens nipt naast het doel. Op een voorzet van Théo Leoni redde Théo Defourny opnieuw een schitterende redding op een kopbal van Luis Vázquez. 0-1, score bij rust.

Anderlecht domineerde ook de hele tweede helft, maar het was wachten tot het uur voordat een kopbal van Thomas Delaney net naast ging. Precies op dat moment lanceerde de coach ook Benito Raman en Mario Stroeykens in de strijd om Alexis Flips en Théo Leoni te vervangen. Onze spelers zetten steeds meer druk en Thomas Delaney dwong twintig minuten voor tijd een strafschop af. Anders Dreyer nam de verantwoordelijkheid en maakte gelijk, ook al zat Théo Defourny opnieuw dicht bij de bal.

Onze spelers haalden hun voet niet van het gaspedaal. De aanvalsgolven van Sporting volgden elkaar op, maar noch Benito Raman, noch Mario Stroeykens (schot gered op de lijn door Youssouf Koné), noch Anders Dreyer, noch Luis Vázquez wisten de pauze te maken. Op het einde van de reguliere speeltijd kreeg Ilay Camara (ex-RSCA) een tweede gele kaart. Een niet zo onbelangrijke uitsluiting, want juist vanaf de linkerflank schoot Jan Vertonghen in blessuretijd een perfecte voorzet op Luis Vázquez: 2-1 en drie verdiende punten.