Sporting stoot door naar de play-offronde van Conference League

Na de overwinning in Tallinn ontving RSCA Paide Linnameeskond in het Lotto Park voor de terugwedstrijd van de derde kwalificatieronde van de UEFA Conference League. Felice Mazzù bracht heel wat nieuwe namen tussen de lijnen, en zag zijn ploeg in de tweede helft de bovenhand nemen van de Esten. Sporting zal het tegen Young Boys Bern opnemen voor een plaats in de poulefases van de UECL.

De eerste helft van de partij verliep evenwichtig, met zelfs kansen voor de bezoekers. Adrien Trebel en Wesley Hoedt moesten ingrijpen om een tegendoelpunt te vermijden. Naar de rust toe nam paars-wit de overhand, en kwam Sebastiano Esposito tot twee keer toe bijna tot scoren.

Het thuispubliek kreeg in de tweede helft een heel andere wedstrijd te zien. Na enkele wissels nam paars-wit de wedstrijd helemaal in handen. Mario Stroeykens, Lior Refaelov en Fábio Silva kwamen tussen de lijnen, en die laatste kreeg op aangeven van Rafa het openingsdoelpunt na enkele minuten op het veld al op zijn naam. Daarmee was de ban gebroken, en het duurde niet lang voor er alweer gevierd werd. Bijna kwam Killian Sardella tot scoren, maar de 0-2 kwam op naam van Amir Murillo die zijn eerste goal van het seizoen maakte op rebound na een schot van Fábio Silva. De eindstand kwam er opnieuw door dezelfde twee hoofdrolspelers. Opnieuw vond Fábio Silva Amir Murillo aan de tweede paal, die zijn tweede van de avond maakte.