Gelijkspel in extremis tegen OHL

Zondagavond ontving Sporting OHL in het Lotto Park. Christian Kouamé bleef lichtgeblesseerd uit de selectie. Anouar Ait El Hadj, Yari Verschaeren en Benito Raman verschenen aan de aftrap. RSC Anderlecht speelde 2-2 gelijk na een dolle slotfase waarin Hendrik Van Crombrugge een penalty stopte.

RSCA begon goed aan de wedstrijd, maar OHL nam de overhand mondjesmaat over. Hendrik Van Crombrugge moest eerst nog mooi tussenkomen om Mousa Tamari het scoren te beletten, maar even later ging de bal toch tegen de netten. Sory Kaba troefde Taylor Harwoord-Bellis af in de lucht, 0-1 na vijf minuten speeltijd. En die score werd verdubbeld een kwartier ver in de eerste helft. Dit keer was het Mathieu Maertens die de score voor OHL uitdiepte. Sporting antwoordde nog met kansen voor oa. Verschaeren, maar had aanvankelijk moeite om zich echt in de wedstrijd te knokken. De aansluitingstreffer kwam er dan toch dankzij Joshua Zirkzee. Hij trapte de 1-2 binnen op aangeven van alweer Sergio Gómez. 1-2 aan de rust, ondanks nog een late goede kans voor Verschaeren.

Sporting begon vol goede moed aan de tweede helft. De eerste kans kwam op naam van Sergio Gómez. Hij zette zo meteen de toon. De troepen van coach Kompany zette een hoge pressing, het stadion voelde de gelijkmaker in de lucht hangen. En die leek er ook te komen. Wesley Hoedt rukte op uit de defensie, en kon na een solo de gelijkmaker binnen trappen. Zijn doelpunt werd echter afgekeurd omwille van een duwfout even daarvoor. 20 minuten voor tijd kreeg kreeg de goede moed een deuk. Amir Murillo werd met rood naar de kleedkamer gestuurd na een fout op Dewaest. Hendrik Van Crombrugge moest daarna twee keer tussenkomen om de 1-3 te voorkomen. Daarna was het opnieuw de beurt aan Sporting. Coach Kompany bracht aanvallend vermogen tussen de lijnen, en dat leverde gevaar op. Francis Amuzu, die net tussen de lijnen was gekomen, kon met een duik bijna gelijkmaken met het hoofd. Ook een kopbal van Josh Cullen werd gered. Maar de 2-2 kwam er dan toch. Joshua Zirkzee kon na drie minuten in de extra tijd de verlossende gelijkmaker binnentrappen. Maar dat was niet het laatste wat de wedstrijd in petto had. In de absolute laatste minuut kreeg OHL een countermogelijkheid. Ze omspeelden de defensie en kwamen tot schieten, maar Majeed Ashimeru devieerde de bal met het hand uit het doel. Rode kaart, en penalty. Maar Hendrik Van Crombrugge redde de meubelen, en hield de elfmeter uit het doel. Eindstand 2-2, na een rollercoaster van een wedstrijd.

RSCA : Van Crombrugge, Murillo, Hoedt, Harwood (88’ Stroeykens), Gómez, Cullen, Olsson (77’ Ashimeru), Ait El Hadj (77’ Amuzu), Verschaeren (67’ Refaelov), Raman (77’ Mykha) & Zirkzee

OHL : Romo, Chakla, Dewaest, Kaba, Schrijvers, Mercier, Tamari (86’ Vlietink), De Norre, Keita, Maertens (86’ De Sart) & Ozkacar

Goals : 6’ Kaba (0-1), 15’ Maertens (0-2), 40’ Zirkzee (1-2) & 90+3’ Zirkzee (2-2)