RSCA 5-1 OH Leuven

Zaterdag ontvingen de Mauves OH Leuven in het Lotto Park voor speeldag 12 van de Pro League. In de aanloop naar een drukke week met de verplaatsing naar La Louvière (in de beker) en Cercle (in de competitie), putte de Brusselse ploeg veel vertrouwen uit een goede teamprestatie. Anders Dreyer scoorde een hattrick en de andere goals kwamen van Kasper Dolberg en Mario Stroeykens.

Eerst vond Ludwig Augustinsson het hoofd van Kasper Dolberg, die een redding afdwong van Maxence Prévot. Het waren echter de bezoekers die de score openden met hun eerste kans, toen een prachtig afstandsschot van de Japanner Kento Misao Kasper Schmeichel versloeg. Augustinsson en Dolberg drongen opnieuw meteen aan, maar de kopbal van de Deen miste het kader. Dan was het zijn landgenoot Anders Dreyer die met een onhoudbaar schot met de buitenkant van zijn linkervoet raak trof vanaf de rand van het strafschopgebied.

De Leuvense doelman redde even later opnieuw op een poging van Kasper Dolberg. Na een half uur was het Kasper Schmeichel die alert moest zijn op een poging van dichtbij van de snelle Nachon Nsingi. In een eerste helft aan een hoog tempo, werd Sporting uiteindelijk net voor de rust beloond. Een voorzet van Anders Dreyer - die Thorgan Hazard listig aan zich voorbij liet gaan - liet doelman Maxence Prévot opnieuw kansloos: 2-1, een verdiende voorsprong voor paars-wit.

De mannen van Brian Riemer stoomden meteen na rust door. Ludwig Augustinsson kopte de vrije trap van Thorgan Hazard richting doel, die door Kasper Dolberg licht werd gedevieerd. Na een mooie combinatie en een beslissende steekpass van Théo Leoni, schoot Mario Stroeykens met een perfect gekruist schot de 4-1 binnen. Ondanks de ruime voorsprong nam Anderlecht geen gas terug. Een goed schot van Anders Dreyer raakte opnieuw de paal, maar helemaal aan het einde van de wedstrijd haalde de Deen toch zijn hattrick binnen. Na een assist van Kristian Arnstad loste de middenvelder van de Deense international nog een onhoudbaar afstandsschot. Zo werd het een mooie avond voetbal, met prachtige doelpunten en drie punten voor paars-wit.