Een punt tegen OHL

Zondag ontving RSCA Oud-Heverlee Leuven in het Lotto Park. Voor de wedstrijd moest coach Felice Mazzù puzzelen: Yari Verschaeren, Mario Stroeykens, Kristian Arnstad & Francis Amuzu waren niet beschikbaar met buikgriep. Zij werden vervangen door Majeed Ashimeru, Ishaq Abdulrazak, Nilson Angulo en Julien Duranville. Amadou Diawara kreeg z'n eerste basisplaats, Jan Vertonghen nam voor het eerst plaats op de paars-witte bank. Na een intense pot voetbal werd het 2-2.

Hendrik Van Crombrugge moest al vroeg in actie komen na een poging van Mousa Tamari, aan de overkant moest Valentin Cocojaru zich strekken op een schot van Sebastiano Esposito. RSC Anderlecht domineerde de wedstrijd, vooral Fábio Silva wist enkele keer de trekker over te halen maar mikte naast.

De bezoekers toonden zich dodelijk efficiënt toen een voorzet van Mousa Tamari knap binnengeschoten werd door Jón Dagur Thorsteinsson. Wesley Hoedt en Fábio Silva hadden de gelijkmaker aan de voet maar wisten die niet op het scorebord te zetten. De score aan de rust bleef 0-1.

In de tweede helft werden Hannes Delcroix en Anouar Ait El Hadj op het uur vervangen door Jan Vertonghen en Majeed Ashimeru. RSCA kampeerde vervolgens op de helft van de tegenstander maar wist het doelkader niet te vinden. Jan Vertonghen toonde zich met enkele goeie voorzetten en kopballen, maar het was Julien Duranville die met enkele knappe acties het vuur aan de lont stak. Dat resulteerde ook in het eerste doelpunt van de youngster: uit stilstand wist de snelle winger met een afstandsschot de Leuvense keeper te verschalken. Duranville scoorde zo zijn eerste doelpunt nadat hij vrijdag al scoorde in de Challenger Pro League met de RSCA Futures scoorde tegen RWDM.

De Leuvenaars wisten echter al snel opnieuw op voorsprong te klimmen na een individuele fout in de defensie. Sporting bleef echter niet bij de pakken zitten. Fábio Silva rondde in de slotfase van de wedstrijd een knappe combinatie af met een gekruist schot. Ondanks enkele kansen kon Sporting de zege niet over de streep trekken. Het bleef zo 2-2.

Donderdag ontvangt RSCA het Deense Silkeborg voor de eerste wedstrijd in de groepsfase van de Conference League.