Puntendeling tegen KV Mechelen

Zondagavond ontving paars-wit KV Mechelen in het Lotto Park. In vergelijking met de bekermatch eerder in de week kwamen er twee nieuwe namen in de ploeg: Hannes Delcroix en Kemar Lawrence vervingen Elias Cobbaut en Bogdan Mykhailichenko. Paars-wit moest zich neerleggen bij een puntendeling met Mechelen.

De eerste echte kans kwam er na tien minuten. Abdoulay Diaby kwam oog in oog te staan met Yannick Thoelen, maar hij geraakte niet voorbij de bezoekende doelman. Ook Lukas Nmecha kwam in de rebound niet tot scoren. Malinwa antwoordde een kwartier laten met een poging van de Oekraïner Marian Shved, maar zijn poging ging net naast. De eerste helft verliep verder evenwichtig. Op slag van rust kwam Sporting evenwel terecht op voorsprong. Lukas Nmecha werd neergehaald in de zestien, en hij zette de daaropvolgende penalty zelf om. 1-0 aan de pauze.

De tweede helft begon met pech voor Hannes Delcroix. Hij moest geblesseerd het veld verlaten, en werd vervangen door Elias Cobbaut. Sporting drong aan op de verdubbeling, maar de beste kansen van eerst Lukas Nmecha en later Matt Miazga gingen niet tegen de netten. Na een uur spelen sloeg het noodlot toe voor paars-wit. De scheidsrechter wees opnieuw naar de stip na een fout van Amir Murillo op Marian Shved in de grote rechthoek. De penalty voor Malinwa werd door Igor de Camargo tegen de netten gewerkt. Mohammed Dauda en Jacob Bruun Larsen kwamen nog tussen de lijnen om RSCA weer op voorsprong te brengen, en ook Anouar Ait El Hadj maakte zijn opwachting, maar ook hun verse benen konden niet voor verandering zorgen. De bordjes bleven na 90 minuten gelijk, waardoor Sporting met slechts één teleurstellen punt achterbleef.

RSCA: Wellenreuther, Murillo, Miazga, Delcroix (48’ Cobbaut), Lawrence (83’ Ait El Hadj), Cullen, Lokonga, Amuzu, Mukairu (70’ Bruun Larsen), Diaby (70’ Dauda) & Nmecha

KV Mechelen: Thoelen, Bijker, Bateau, Walsh, De Camargo (83’ Druijf), Schoofs, Mrbati (73’ Storm), Peyre (73’ Voet), Shved (83’ Hairemans), Vranckx & Defour

Doelpunten: 42’ Nmecha (1-0, pen) & 65’ De Camargo (1-1, pen)