Gelijkspel tegen Kortrijk

Deze zondag ontving Sporting KV Kortrijk in het Lotto Park. Paars-wit startte met een onuitgegeven elftal: Lisandro Magallán stond voor het eerst in de basis, en ook Bohdan Mychailichenko en Majeed Ashimeru kwamen aan de aftrap. Voorin stonden zowel Benito Raman, Joshua Zirkzee als Christian Kouamé tussen de lijnen vanaf de start.

De observatieronde in de eerste helft duurde lang, het was wachten tot een half uur spelen om een eerste kans op te tekenen. Die kans kwam op naam van Benito Raman, maar zijn kopbal kon de bezoekende doelman Marko Ilic niet verontrusten. Enkele minuten later viel het openingsdoelpunt aan de overkant. Pape Gueye gaf Hendrik Van Crombrugge geen kans, en zette met het hoofd de 0-1 op het scorebord. Sporting probeerde nog tegen te prikken, maar pogingen van Joshua Zirkzee en Josh Cullen konden de gelijkmaker niet uitwissen. Score aan de rust: 0-1.

Na de rust slaagde Sporting erin om de gelijkmaker te scoren. Eerst verwerkte Trent Sainsbury een bal nog bijna in eigen doel na een harde voorzet van Raman, maar de deviatie spatte uit elkaar tegen de lat. De 1-1 kwam er opnieuw na slecht wegwerken van Sainsbury, het was Lisandro Magallán die de beslissende kopslag voor de gelijkmaker gaf. Hoewel Sporting door die gelijkmaker weer in de wedstrijd zat, maakte paars-wit het zichzelf weer moeilijk na een uur spelen. Benito Raman pakte een ongelukkige rode kaart, waardoor de thuisploeg opnieuw op zoek moest naar het juiste ritme. Pogingen van Josh Cullen, Joshua Zirkzee en een kans voor Francis Amuzu waren niet voldoende om de drie punten nog over de streep te trekken, en ook aan de overkant moest Hendrik Van Crombrugge paars-wit nog behoeden voor een tegendoelpunt. Zo bleef de stand ongewijzigd. Score na 96 minuten: 1-1.

RSCA : Van Crombrugge, Mychailichenko, Hoedt, Magallán, Gómez, Ashimeru (71’ Verschaeren), Olsson, Cullen, Zirkzee, Raman & Kouamé (61’ Amuzu)

KVK : Ilic, Dewaele, Sainsburry, Palaversa, Selemani, Gueye (83’ AIioui), Kadri (70’ Fixelles), Vandendriessche, Moreno (83’ Mbayo), D'Haene & Radovanovic

Goals : 36’ Gueye (0-1) & 50’ Sainsbury 1-1 (own-goal)