Belangrijke overwinning tegen KVK

Zondagavond ontving RSCA KV Kortrijk in het Lotto Park. Na een mooi eerbetoon aan Mister Michel, kwamen dezelfde elf namen aan de aftrap als tijdens de Europese trip naar Boekarest, met één uitzondering. Yari Verschaeren stond in de basis ten koste van Marco Kana. En die verandering loonde, want de middenvelder speelde een belangrijke rol in het succes van paars-wit. De openingstreffer van de nummer 10, gecombineerd met doelpunten van Ashimeru, Vertonghen en Refaelov, resulteerde in een 4-1 overwinning.

De eerste minuten waren erg kalm. Na 15 minuten werd Francis Amuzu geblesseerd vervangen door Julien Duranville. Even later miste een volley van Jan Vertonghen net het doel en werd een schot van Amir Murillo afgeblokt. Toen het halfuur naderde, belandde een uitstekende voorzet van Zeno Debast bij Yari Verschaeren, wiens acrobatische poging tot de openingstreffer leidde. Julien Duranville en Fábio Silva kregen nog kansen, maar kwamen niet tot scoren. De bezoekers dreigden slechts één keer, Wesley Hoedt stopte een poging van Kevin Vandendriessche. Kristian Arnstad verzuimde vlak voor rust de voorsprong te verdubbelen. 1-0 bij de pauze.

Vlak na de rust werd een poging van Fábio Silvia gestopt door doelman Ilic. Net voor het uur vond Tsuyoshi Watanabe Hendrik Van Crombrugge op zijn weg. Sporting brak vervolgens de ban met een door Amir Murillo verlengde corner die door Majeed Ashimeru in doel werd gewerkt. Niet veel later kreeg Didier Lamkel Zé een uitstekende kans en uit de daaropvolgende corner kon Faïz Selemani met wat geluk scoren. De Kerels genoten echter niet lang van de aansluitingstreffer. Een vrije trap van Lior Refaelov kwam tot bij Jan Vertonghen en de Belgische recordinternational twijfelde niet. Na een VAR-interventie kreeg Lior Refaelov een strafschop en hij zette die ook om. Drie doelpunten in een kwartier tijd en een overwinning die zeer welkom is vlak voor de interlandbreak.