Eerste thuisnederlaag van het seizoen

RSCA

RSC Anderlecht speelde zaterdagavond tegen KV Kortrijk op de laatste speeldag van het reguliere seizoen van de Jupiler Pro League. In vergelijking met de trip naar Molenbeek van vorig weekend, werden Thorgan Hazard, Théo Leoni en Mario Stroeykens naar de bank gestuurd ten gunste van Thomas Delaney, Mats Rits en Luis Vázquez. Helaas verloren de mannen van Brian Riemer met het kleinste verschil.

Het begin van de eerste helft was moeilijk. Tot overmaat van ramp viel Yari Verschaeren na tien minuten geblesseerd uit en werd vervangen door Mario Stroeykens. De Mauves kwamen daarna wat meer in het spel, maar zonder echt dreigend te worden voor doelman Lucas Pirard. Net voor het halfuur werd een schot van Zeno Debast gepareerd door Ryotaro Tsunoda en Anders Dreyer miste het doel in de rebound. Even later miste een kopbal van Lucas Vazquez het doel. Met nog tien minuten te gaan profiteerde Kasper Dolberg bijna van een verwarring in de bezoekende defensie, maar de doelman van Kortrijk stond paraat. Anders Dreyer pakte nadien uit met een mooi schot in de bovenhoek, maar het doelpunt werd afgekeurd vanwege buitenspel. Aan het einde van de eerste helft waren het echter de Kerels die bijna voor een verrassing zorgden, maar Kasper Dolberg redde knap op de snelle tegenaanval van Isaak Davies. 0-0 bij de rust.

Onze spelers kwamen beter uit de kleedkamer en de volley van Anders Dreyer werd goed geblokt door de doelman van het bezoekende team. Aan de andere kant was het een ex-Neerpede speler, Nayel Mehssatou, die de Brusselse defensie bijna verraste, maar zijn schot ging net naast. Na een uur spelen schakelde Luis Vázquez zijn directe tegenstander uit, maar stuitte opnieuw op Lucas Pirard. Thorgan Hazard en Théo Leoni kwamen erin voor Luis Vázquez en Thomas Delaney. Twintig minuten voor tijd blokkeerde Nayel Mehssatou ternauwernood een poging van Kasper Dolberg. Tien minuten later profiteerde Isaak Davies van een defensieve fout en zette de rood-witten op voorsprong. Anderlecht probeerde in de slotfase nog de scheve situatie recht te zetten, maar afgezien van een kopbal van Kasper Dolberg die net naast ging, kwam het nooit tot een gelijkmaker. Deze nederlaag maakt een einde aan de lange ongeslagen reeks van Sporting in de Jupiler Pro League en, nog belangrijker, aan hun ongeslagen reeks in het Lotto Park.