RSCA 1-1 KAA Gent

Donderdagavond ontving RSC Anderlecht KAA Gent in het Lotto Park, een inhaalwedstrijd voor de vijfde speeldag van de Jupiler Pro League. Sporting bracht dezelfde elf namen tussen de lijnen als in de uitwedstrijd tegen Standard. Paars-wit moest zich neerleggen bij een gelijkspel. Zondag wacht de verplaatsing naar Oostende.

Het eerste gevaar kwam er na een hoekschop van Lior Refaelov, die voor de aftrap zijn Gouden Schoen in ontvangst mocht nemen. Doelman Sinan Bolat kon het gevaar dat volgde in het geharrewar op de hoekschop keren. Na een kwartier tijd kwam er een betere kans voor Sporting. Yari Verschaeren stuurde Christian Kouamé op weg, maar de Ivoriaan kon niet binnen het kader besluiten. Even later kreeg Taylor Harwood-Bellis een kopkans, opnieuw op aangeven van Lior Refaelov, maar ook hij kwam niet tot scoren. Hoewel paars-wit de eerste helft volledig domineerde, was het toch KAA Gent dat op voorsprong kwam. Alessio Castro-Montes, geen onbekende op Neerpede, knalde de bal onhoudbaar in het doel van Hendrik Van Crombrugge. Score bij de rust: 0-1, tegen de gang van het spel in.

In de tweede helft kwam Francis Amuzu op het veld voor Anouar Ait El Hadj. Die tweede helft begon met een kans voor Yari Verschaeren die volgde op een kopbal van Wesley Hoedt, maar de stand bleef ongewijzigd. Een uur later was het toch zover: Sergio Gómez dook de 16 meter in, en werd foutief afgestopt. Bal op de stip dus, een kans die Lior Refaelov niet liet liggen: 1-1. Hoewel een overwinning in de lucht hing voor paars-wit, lukte het niet om echt nog groot gevaar te creëren. Benito Raman en Joshua Zirkzee kwamen nog tussen de lijnen, maar ook die verse aanvallende kracht kon het tij niet keren. Sporting moet zich neerleggen bij een punt, en trekt zondag naar de kust voor de wedstrijd tegen KV Oostende.

RSCA : Van Crombrugge, Murillo, Hoedt, Harwood-Bellis, Gomez, Cullen, Olsson, Ait El Hadj (46’ Amuzu), Refaelov, Verschaeren (70’ Raman) & Kouamé (85’ Zirkzee)

Gent :  Bolat, Operi, Ngadeu, Owusu (50’ Kums), Bezus (90+1’ Mboyo), Chakvetadze (65’ Tissoudali), De Sart, Castro-Montes (65’ Samoise), Hanche-Olsen, Depoitre (46’ Lemajic) & Godeau

Goals : 38’ Castro-Montes (0-1) & 59’ Refaelov (1-1, pen)