Kapitale overwinning tegen Club Brugge

Zondagavond ontving RSC Anderlecht Club Brugge in het Lotto Park. Coach Vincent Kompany bracht dezelfde elf namen tussen de lijnen als tegen Antwerp. Na een erg spannende wedstrijd hield Sporting de drie punten thuis, en zet daarmee een belangrijke stap richting Play-Off 1. Het heeft nu alles in eigen handen in de laatste wedstrijd van de reguliere competitie tegen Sint-Truiden.

De eerste helft verliep gelijkopgaand, zonder echte kansen langs beide kanten. Na een kwartier spelen werd een openingsdoelpunt van de bezoekers terecht afgevlagd voor buitenspel. 0-0 aan de rust. Na de rust zette Anouar Ait El Hadj Simon Mignolet aan het werk met een krachtig schot. De openingstreffer viel echter aan de overkant, na een individuele actie van de ingebrachte Noa Lang. Even later moest Timon Wellenreuther nog eens alles uit de kast houden om Charles De Ketelaere het verdubbelen te voorkomen. Sporting knokte zichzelf terug in de wedstrijd, en wist de situatie op enkele minuten tijd helemaal om te keren. Lukas Nmecha bracht paars-wit langszij op aangeven van Francis Amuzu, die tussen de lijnen was gekomen in de plaats van Majeed Ashimeru. En even later trapte Albert Sambi Lokonga de 2-1 van buiten de zestien voorbij Simong Mignolet. Daarmee stond de eindstand op het bord. Come on you Mauves!

RSCA: Wellenreuther, Murillo, Miazga, Cobbaut, Mychailichenko, Sambi Lokonga, Trebel (66’ Cullen), Verschaeren (90+1’ Diaby), Ait El Hadj (83’ Mukairu), Ashimeru (66’ Amuzu) & Nmecha

Club Brugge: Mignolet, Sobol, Kossounou, Vanaken, Vormer (83’ Balanta), Rits, Badji (46’ Lang), Dost (83’ Pérez), Mechele, Mata & De Ketelaere (80’ Chong)

Doelpunten: 53’ Lang (0-1), 72’ Nmecha (1-1) & 75’ Sambi Lokonga (2-1)