RSCA 1-1 Club Brugge

Zondagnamiddag stond paars-wit tegenover Club Brugge in het Lotto Park. Yari Verschaeren verving de geschorste Christian Kouamé in de basiself. Een fel bevochten topper eindigde in een 1-1 gelijkspel.

Anderlecht begon de wedstrijd met veel druk naar voren. Refaelov dreigde tweemaal maar kwam niet tot scoren. Na ruim een kwartier spelen ging onze doelman in de fout en kon Mats Rits de score openen: 0-1. Anderlecht reageerde snel, maar Yari Verschaeren kon twee goede kansen net niet afmaken. Op het halfuur maakte Hendrik Van Crombrugge zijn eerdere fout ruimschoots goed met eerst een fantastische save op een schot van Hans Vanaken in de bovenhoek. Onze doelman stond even later opnieuw pal op een goed geplaatst schot van Kamal Sowah. RSCA kreeg zelf nog enkele goede kansen via Amir Murillo en Joshua Zirkzee, maar moest gaan rusten met een 0-1 achterstand.

Na de rust moest Simon Mignolet al snel redding brengen op een schot van Yari Verschaeren na een mooie aanval. Op het uur kon opnieuw Verschaeren en Francis Amuzu dreigen. Even later was het dan toch raak. Kort nadat Benito Raman Lior Refaelov was komen vervangen, wist Raman Mignolet te verschalken. 1-1 met nog 15 minuten te gaan en een meer dan verdiende gelijkmaker. Ondanks een goeie kans voor Amir Murillo bleef het uiteindelijk bij 1-1. Een levendige partij eindigde zo met een gedeelde buit voor Anderlecht en Club Brugge.

RSCA : Van Crombrugge, Murillo, Hoedt, Harwood-Bellis, Gomez, Cullen, Olsson, Refaelov (73’ Raman), Verschaeren, Amuzu (88’ Ait El Hadj) & Zirkzee (84’ Ashimeru)

Club Brugge : Mignolet, Sobol, Nsoki, Hendry, Mata, Balanta, Vanaken, Rits, De Ketelaere, Lang (88’ Van Der Brempt) & Sowah (65’ Vormer)

Goals : 16’ Rits (0-1) & 75’ Raman (1-1)