Topper zonder winnaar

KRISTIAN ARNSTAD

Deze zondagavond ontving RSCA Club Brugge in het Lotto Park voor de tweede speeldag van de Champions' play-offs. In vergelijking met de derby van vorig weekend werden Lior Refaelov en Yari Verschaeren (geblesseerd) in de startopstelling vervangen door Francis Amuzu en Kristian Arnstad. Beide teams moesten genoegen nemen met een gelijkspel in een felbevochten wedstrijd.

Brugge kwam het best uit de startblokken. Hendrik Van Crombrugge moest in de openingsfase redding brengen op een poging van Noa Lang. Het spel was levendig, maar er waren geen echte kansen tot na het half uur, toen een schot van Francis Amuzu ternauwernood naast het doel verdween na een mooie actie van het team. Even later miste ook de krachtige uithaal van Joshua Zirkzee net het doel. Net voor de rust trapte Kristian Arnstad laag en hard in de rechterbenedenhoek, Simon Mignolet verwerkte het tot hoekschop. Net voor affluiten probeerde Wesley Hoedt de bezoekende doelman te verrassen. Zijn schot van achter de middenlijn viel net onder de lat, maar werd gered.

Na de rust kwamen er twee nieuwe namen tussen de lijnen. Joshua Zirkzee en Lisandro Magallán werden vervangen door Benito Raman en Hannes Delcroix, die voor het eerst weer op het veld stond na zijn blessure. Benito Raman zette vanaf de aftrap een solo in op Simon Mignolet en forceerde een redding van de bezoekende doelman. Mignolet moest vervolgens een losse bal uit een voorzet van Kristian Arnstad wegwerken. Na een uur spelen werd Francis Amuzu wegens een blessure vervangen door Anouar Ait El Hadj. De jonge Brusselaarj kwam op het einde nog dicht bij scoren nadat hij zijn medemaat enig mooi wist te vinden met een hakje. De wedstrijd eindigde zonder doelpunten, 0-0 na 90 minuten.

RSCA : Van Crombrugge, Murillo, Hoedt, Magallan (46’ Delcroix), Gomez, Cullen, Kana, Amuzu (65’ Ait El Hadj), Arnstad (86’ Refaelov), Zirkzee (46’ Raman) & Kouamé

Club Brugge : Mignolet, Mata, Mechele, Nsoki (83’ Hendry), Rits (26’ Vormer), Odoi (66’ Balanta), Buchanan (83’ Sobol), Vanaken, Skov Olsen, De Ketelaere (66’ Adamyan) & Lang