Op weg naar twee finales

RSC Anderlecht ontving zondagavond Sporting Charleroi in het Lotto Park. Slechts één wijziging in basiself: Majeed Ashimeru raakte geblesseerd en werd vervangen door Kristoffer Olsson. De troepen van Vincent Kompany konden profiteren van het gelijkspel van AA Gent tegen Cercle Brugge eerder deze namiddag. Sporting greep zijn kans en springt over de Buffalo's naar de vierde plaats in het klassement.

RSCA voerde de druk op vanaf het begin van de wedstrijd. Na tien minuten moest Hervé Koffi zich een eerste keer tonen op een poging van Christian Kouamé. Even later ging een schot van Lior Refaelov net over het doel. Maar het was slechts een kwestie van tijd vooraleer Yari Verschaeren en Christian Kouamé goed combineerden en profiteerden van mistasten van de Charleroi-doelman: 1-0. Yari Verschaeren kwam dicht bij een doelpunt na een mooie pass van Lior Refaelov. Doelman Koffi herpakte zich en stopte een volley van Joshua Zirkzee. Yari Verschaeren moest net voor rust geblesseerd het veld verlaten, Anouar Ait El Hadj verving hem. 1-0 bij de pauze.

De bezoekers startten beter aan de tweede helft, maar het was Lior Refaelov die voor het eerste doelgevaar zorgde. Na een mooie combinatie tussen Kristoffer Olsson en Christian Kouamé plaatste Joshua Zirkzee het leer prachtig in de verste hoek. Een poging van Amir Murillo belandde wat later in het zijnet en ook een poging van Anouar Ait El Hadj werd gestopt door Hervé Koffi. Een kwartier voor tijd belandde een schot van Francis Amuzu net naast de paal. De snelle aanvaller maakte de wedstrijd kort nadien helemaal af. Hij trapte een uitstekende voorzet van Sergio Gómez binnen. Amir Murillo legde ten slotte de eindstand vast op corner. Sporting heeft nu zijn lot weer in eigen handen. Zondag wacht Kortrijk.

RSCA : Van Crombrugge, Murillo, Hoedt, Magallán, Gómez (84’ Mykhaylichenko), Cullen, Olsson (84’ Kana), Refaelov (72’ Amuzu), Verschaeren (35’ Ait El Hadj), Zirkzee (72’ Raman) & Kouamé

RCSC : Koffi, Knezevic, Zorgane (86’ Wasinki), Bayo (79’ Zaroury), Badji, Kayembe, Heymans (70’ Gholizadeh), Andreou, Ozornwafor, Ilaimaharitra (79’ Morioka) & Tchatchoua (70’ Mbenza)

Goals : 19’ Kouamé (1-0), 61’ Zirkzee (2-0), 78’ Amuzu (3-0) & 85’ Murillo (4-0)