Nederlaag tegen Cercle

Woensdagavond op de 24e speeldag van de competitie ontving Sporting Cercle Brugge in het Lotto Park. Amir Murillo en Kristoffer Olsson waren geschorst en werden vervangen door Killian Sardella en Francis Amuzu. In het begin van de wedstrijd was er een evenwichtige strijd, maar er waren weinig uitgesproken kansen. Wesley Hoedt werd helaas na een half uur van het veld gestuurd voor een overtreding net buiten de zestien. Hannes Delcroix werd in de ploeg gebracht ten koste van Benito Raman. Tijdens de eerste helft moest alleen Hendrik Van Crombrugge zich tonen op een schot van Rabbi Matondo. Brilscore bij de pauze.

Hannes Delcroix bleef tijdens de rust in de kleedkamer, hij moest bij de start van de tweede helft vervangen worden door Zeno Debast. Aan het begin van de tweede helft veranderde de situatie niet veel. De twee teams neutraliseerden elkaar voortdurend. Op het uur kwamen Majeed Ashimeru en Mario Stroeykens in het veld voor Francis Amuzu en Joshua Zirkzee. Even later openden de bezoekers de score met een mooi afstandsschot van Rabbi Matondo. Anderlecht reageerde met een schot van Lior Refaelov, dat het doel net miste. Onze doelman moest nog een vrije trap van Franck Kanouté redden, maar deze laatste gaf toch uiteindelijk de genadeklap, op de rebound. 0-2 werd de score, meteen ook de eindstand.

RSCA: Van Crombrugge, Sardella, Hoedt, Magallán, Gomez, Cullen, Amuzu (65’ Ashimeru), Refaelov, Verschaeren (81’ Ait El Hadj), Raman (29’ Delcroix, 46’ Debast) & Zirkzee (65’ Stroeykens)

Cercle: Didillon, Daland, Popovic, Decostere (61’ Da Silva), Hotic, Matondo, Vanhoutte (72’ Kanouté), Miangue, Lopes Da Silva, Van Der Bruggen & Somers (31’ Denkey)

Doelpunten: 68’ Matondo (0-1) & 87’ Kanouté (0-2)