RSCA 2-0 Cercle Brugge

RSC Anderlecht ontving zondagavond Cercle Brugge in het Lotto Park. Vier nieuwe namen startten in de basis in vergelijking met de Europese midweekwedstrijd: De geschorste Amadou Diawara werd vervangen door Kristian Arnstad, ook Killian Sardella, Majeed Ashimeru en Islam Slimani begonnen aan de wedstrijd. Sporting won met 2-0 na een overvloed aan kansen en een dubbel van Islam Slimani.

RSCA begon sterk aan de wedstrijd. Amir Murillo stuurde Islam Slimani diep, en die legde de bal panklaar af op Anders Dreyer, maar de bezoekende doelman wist te redden. Niet veel later was het wel raak: corner kort gespeeld door Verschaeren en Dreyer, en Islam Slimani kopte op de daarop volgende voorzet de bal onhoudbaar binnen. Daarna volgden de doelkansen elkaar in sneltempo op, maar de bal ging maar niet binnen. Eerst werd een shot van Arnstad geblokt, Yari Verschaeren kon ook niet besluiten. Aan de overkant werd het ook even warm toen Avase Ueda op aangeven van Kevin Denkey Bart Verbruggen trof. Voor Sporting bleven de kansen daarna komen. Anders Dreyer z'n poging werd miraculeus gered, Islam Slimani kreeg een bal van kortbij net niet binnen, en ook Amir Murillo en Slimani konden niet scoren op een scherpe voorzet van Francis Amuzu. 1-0 dus aan de rust, al had dat meer kunnen zijn.

Na de rust zette de trend van de eerste helft zich door. Doelman Warlerson repte zich goed op een trap van Anders Dreyer. Kristian Arnstad trof met een vrije trap de lat. Even daarna opnieuw Warlerson, hij pakte een kopbal van Slimani. Sporting domineerde de wedstrijd, al schrok het stadion even toen een bal plots in de voeten van Denkey kwam die de bal tegen de paal tikte. Daarna nam paars-wit het spel weer helemaal over en zag Sporting zich beloond voor alle inspanningen. Slimani, opnieuw hij, kreeg een afgeweken bal in de voeten en verdubbelde de score. De bezoekers eindigden de wedstrijd nog met 10, maar dat was slechts een voetnoot in een verder positieve wedstrijd voor RSCA. Drie punten, een belangrijke overwinning nu het einde van de reguliere competitie nadert.