Op naar de halve finales van de Beker

Woensdagavond ontving paars-wit Cercle Brugge voor de kwartinale van de Beker van België. Elias Cobbaut stond in de basisploeg na lange aanwezigheid, hij kwam de geblesseerde Hannes Delcroix vervangen. Sporting won met het kleinste verschil.

RSC Anderlecht begon goed aan de wedstrijd, en opende de score na een tiental minuten. Albert Sambi Lokonga verstuurde een mooie lange bal in de richting van Lukas Nmecha, die op het randje van buitenspel de bezoekende doelman Sébastien Bruzzese versloeg. Groen-zwart antwoordde met een poging in de twintigste minuut, maar Timon Wellenreuther pareerde het krachtige schot van Kevin Denkey. Na een half uur spelen kwam Nmecha nog dicht bij een verdubbeling op een vrije trap van Josh Cullen, maar de spits kwam enkele centimeters te kort. 1-0 aan de rust na een eerste helft gedomineerd door paars-wit.

Na de rust toonde Cercle zich erg dreigend. Een kopbal van Kevin Denkey ging maar net tegen de paal. Even later antwoordde RSCA met een mooie collectieve aanval die uitmondde in een doelpunt, maar de 2-0 werd terecht afgevlagd wegens buitenspel. Ook Matt Miazga kwam bijna tot scoren met het hoofd na een actie op de linkerflank van Jacob Bruun Larsen en Mohammed Dauda, maar de bezoekende doelman hield zijn kopbal uit het doel. Tien minuten voor tijd had Timon Wellenreuther nog een prima redding in huis om Iké Ugbo het scoren te beletten, en ook helemaal in de slotfase hield hij - opnieuw - een poging van Kevin Denkey met een schitterende save uit het doel. Twee reddingen die het ticket voor de halve finale van de Croky Cup veiligstelden.

RSCA: Wellenreuther, Murillo, Miazga, Cobbaut, Mychailichenko, Cullen, Lokonga, Mukairu (61’ Dauda), Amuzu, Diaby (61’ Bruun Larsen) & Nmecha (73’ Verschaeren)

Cercle: Bruzzese, Bates, Taravel, Decostere, Musaba (77’ Ugbo), Denkey, Vanhoutte (61’ Deman), Marcelin, Corryn (61’ Hotic), Van Der Bruggen & Kanouté (61’ Biancone)

Doelpunt: 12’ Nmecha (1-0)