RSCA springt over Antwerp in het klassement

Deze namiddag ontving paars-wit Antwerp FC voor een zeer belangrijke wedstrijd in de strijd om Champions’ play-offs. Slechts één wijziging in de basiself: de geschorste Wesley Hoedt werd vervangen door de jonge Marco Kana in het centrum van de verdediging. RSC Anderlecht won de wedstrijd verdiend met 2-1.

Het wedstrijdbegin was evenwichtig en gesloten, Manuel Benson zorgde pas na een kwartier voor het eerste schot op doel. RSCA reageerde even later op gepaste wijze. Majeed Ashimeru stuurde Joshua Zirkzee alleen op doel en hij maakte het heerlijf af in een één-op-één met doelman Jean Butez. Vervolgens kregen the boys in Mauve and White verschillende kansen om de score te verdubbelen. Christian Koumé werd mooi gelanceerd door Joshua Zirkzee, maar zijn schot werd gestuit door de bezoekende doelman. Ook een rebound van Yari Verschaeren werd geblokt door Sam Vines. Een goede voorzet van Amir Murillo vond het hoofd van ZZ, die de bal maar nipt naast kopte. Anderlecht leek met een verdiende voorsprong te gaan rusten, maar moest nog de gelijkmaker van Yusuf Alhassan incasseren: 1-1.

Marco Kana had last van krampen en moest na tien minuten in de tweede helft plaats maken voor Killian Sardella. Na een kwartier spelen liet Majeed Ashimeru zich gelden op het middenveld en zorgde er zo voor dat Lior Refaelov Christian Kouamé op doel kon afsturen. De Ivoriaanse aanvaller werd vervolgens in het strafschopgebied onderuit gehaald door Jean Butez. Penalty voor paars-wit. Lior Refaelov twijfelde niet en trapte de 2-1 voorsprong overtuigend tegen de netten. Joshua Zirkzee, Benito Raman en Francis Amuzu (die beiden invielen) kregen nog enkele uitstekende kansen, maar konden het niet afmaken. Aan het einde van de wedstrijd pakte Hendrik Van Crombrugge uit met een mooie parade op een kopbal van topschutter Michael Frey, die deze namiddag zeer goed in bedwang werd gehouden door onze achterhoede. In blessuretijd werd een poging van Christian Kouamé nog gepareerd door Jean Butez en kon ook Bohdan Mykhailichenko niet scoren vanop grote afstand nadat de bezoekende doelman mee naar voren trok, maar drie welverdiende punten gaan naar Sporting.

RSCA: Van Crombrugge, Murillo, Kana (54’ Sardella), Magallan, Gomez, Ashimeru, Cullen, Refaelov (67’ Amuzu), Verschaeren (90’ Mykhaylichenko), Zirkzee (67’ Raman) & Kouamé

Antwerp FC: Butez, Dessoleil (67’ Almeida), Seck, Buta, Vines (46’ Bataille), Nainggolan, Yusuf (75’ Miyoshi), Verstraete, Benson (90‘ Samatta), Balikwisha & Frey

Doelpunten: 23’ Zirkzee (1-0), 42’ Yusuf (1-1) & 58’ Refaelov (2-1, pen)