Amadou Diallo tekent zijn eerste profcontract

Amadou Diallo

Amadou Diallo tekent zijn eerste profcontract bij RSCA. De jonge flankaanvaller tekent tot juni 2025 en zal volgend seizoen uitkomen voor de RSCA Futures. 

Amadou kwam toe op Neerpede in 2018 na eerdere passages bij Crossing Schaarbeek, Union Saint-Gilloise en Zulte Waregem. Hij sloot er aan bij onze U14. De laatste jaren klom Amadou op tot de U18 en speelde hij af en toe mee met de RSCA Futures. 

De meest fervente RSCA-supporters zullen Amadou ontdekt hebben bij de vriendschappelijke wedstrijd van onze U17 tegen hun leeftijdsgenoten van PSG in de zomer van 2021. Amadou toonde er een vlaag van zijn snelheid en technisch vermogen door er een knap doelpunt te scoren tegen de Parijzenaars. 

Amadou zal volgend seizoen uitkomen voor RSCA Futures en zo ervaring kunnen opdoen in de Challenger Pro League. Dit seizoen maakte hij zijn profdebuut al op het tweede hoogste niveau en scoorde hij tegen SK Beveren in december 2022.

Academy Director Jean Kindermans:

“Amadou Diallo speelt nu al enkele seizoenen op de rechterflank als linksvoetige. Hij is snel, is sterk in 1-tegen-1 situaties en heeft een goed schot in de voeten. Hij is een ware gesel voor verdedigers. Zijn trainers loven hem ook voor zijn werkethiek. Van zodra hij zijn efficiëntie nog kan opkrikken, zal hij een waardevolle toevoeging zijn voor de RSCA Futures volgend seizoen.”

CEO Sports Jesper Fredberg:

“We zijn erg tevreden dat Amadou zijn eerste profcontract bij RSC Anderlecht tekent. Amadou heeft ons dit seizoen getoond waarom hij in aanmerking komt voor de RSCA Futures, hij verdient deze kans. De Challenger Pro League vormt het ideale platform om talenten als Amadou te lanceren en hen te introduceren tot het profvoetbal.”

Proficiat, Amadou.

Lees verder

Paars-wit ontvangt STVV op de openingsspeeldag. Ontdek de volledige kalenders van de Jupiler Pro League, Challenger Pro League en Lotto Super League hier.