De broers Agyei tekenen een contract tot 2023

Tweelingbroers Enock en Ebenezer Agyei (13/01/05) hebben zonet hun eerste contract bij RSC Anderlecht getekend. Ze werden in januari 2015 op 10-jarige leeftijd ontdekt door onze betreurde scout Pol Jumelle, die we graag opnieuw willen bedanken voor zijn uitstekende werk bij Sporting. Pol zag hen aan het werk op het Edhem Sljivo-tornooi. In de « Château des Thermes » van Chaudfontaine overtuigden Jean Kindermans en zijn team de youngsters en hun familie om het opleidingsprogramma van onze academie in Neerpede te komen volgen.

Enock en Ebenezer voelden zich bij Anderlecht al snel als vissen in het water. Enock als spelmaker die ook op de flanken vlot uit de voeten kan, Ebenezer als snelle en stevige rechtsback. Terwijl hij nog bij de U15 speelde werd Enock verkozen tot beste speler van een sterk bezet tornooi voor U18 in Milan. Een heel aantal grote Europese clubs maakte hem sindsdien het hof.

Toch bleven de twee broers, beiden jeugdinternationals, hun grote broer en hun familie in Anderlecht. De tweelingbroers zetten hun handtekening onder een contract voor drie jaar, de maximale toegestane duur. Dit seizoen speelt Enock bij de U21 van coach Craig Bellamy, waar hij zijn talent zal kunnen laten zien. Eben speelt bij de U16, maar hoopt uiteraard om de sporen van zijn broer te volgen.

Begin dit jaar verloren Enock en Eben hun mama. De paars-witte familie wil nogmaals haar oprechte en innige deelneming betuigen aan al hun naasten en familie. Als mooi eerbetoon aan hun overleden mama willen de broers met haar naam (“Boateng En” en “Boateng Eb”) op hun rug spelen als ze ooit doorstoten tot de eerste ploeg. We hopen natuurlijk allemaal dat ze het zo ver schoppen! In afwachting daarvan poseren ze voor onze camera met deze mooie shirts.

Veel geluk, Enock & Eben!