Recordaantal abonnees

Recordaantal abonnees

Ondanks een teleurstellende 11de plaats vorig seizoen, waren er in de laatste 10 seizoenen nog nooit zo veel supporters met een abonnement als vandaag. Supporters uiten meer dan ooit hun liefde voor paars-wit. Ook het vernieuwde abonnementenmodel draagt bij aan het recordaantal.

Het vorige record dateert van het seizoen 2013-2014. Na drie opeenvolgende titels, met consistent Champions League-voetbal en toen met Aleksandar Mitrović, Youri Tielemans en Gouden Schoen Dennis Praet in een glansrol.

Liefde boven succes

Het seizoen van de 33ste titel was het seizoen waarin RSC Anderlecht het meeste abonnees kende. Toen daarna het sportief succes afnam, daalde ook het commercieel succes. Met minder abonnees en een dalende ticketverkoop tot gevolg.

Die tendens kent de voorbije seizoenen een kentering. In 2023 was het Lotto Park liefst 19 van de 22 thuiswedstrijden volledig uitverkocht. Meer dan ooit connecteren supporters met waar Royal Sporting Club Anderlecht voor staat. Met een identiteit en een cultuur die verbindt naast het veld, voorbij sportief resultaat op het veld.

Vernieuwd abonnementenmodel

Het recordaantal abonnees na een sportief complex seizoen reflecteert de loyaliteit van onze supporters. En ook het vernieuwde abonnementenmodel draagt bij aan de groei.

RSCA introduceerde als eerste club in België een vernieuwd model dat supporters toelaat om op elk moment tijdens het seizoen in te stappen en abonnee te worden voor een jaar. Vanaf dit seizoen kunnen abonnees ook kiezen om maandelijks te betalen — zoals ze dat gewoon zijn van streamingdiensten zoals Spotify en Netflix.

Veel sfeer en meer jonge supporters

De maandelijkse abonnementsformule spreekt vooral een jong publiek aan. Jongeren tussen 16 en 26 kiezen dubbel zo vaak voor de maandelijkse abonnementsformule. Supporters weten ook de ontwikkeling van de stadionbeleving te waarderen en quoteren de beleving in het Lotto Park met een score van 4,7/5 (enquête december 2023 bij meer dan 4.000 abonnees en tickethouders).

Wees erbij

RSCA zet de verkoop van abonnementen voor dit seizoen stop. De club wil ook supporters die minder frequent aanwezig kunnen zijn de kans bieden om wedstrijden bij te wonen en te proeven van de sfeer in het Lotto Park.

Wie tickets wil aankopen geniet met een Mauve+ Silver of Mauve+ Gold lidmaatschap steeds voorrang, vóór de start van de vrije verkoop. Zo start de voorrangsperiode voor de thuiswedstrijden tegen Union, Gent, STVV en Eupen op dinsdag 9 januari om 10u.

Wie volgend seizoen abonnee wil worden kan nu al hier registreren. Supporters die registreren komen op een wachtlijst en zullen eind dit seizoen als eerste de kans krijgen om vrijgekomen plaatsen van abonnees in te nemen.

Abonnees die één van de komende thuiswedstrijden niet aanwezig kunnen zijn, kunnen hun plaats te koop stellen via RSCA Resale. Daar lees je hier alles over.

Lees verder