Nieuwste aflevering MAUVE. geeft een unieke blik op Neerpede

De fly-on-the-wall documentaire MAUVE. geeft de RSCA-supporters een exclusieve en authentieke inkijk achter de schermen van hun favoriete club. Na de eerste twee afleveringen in januari over het seizoen van de A-kern tot dusver, biedt MAUVE. nu een breder perspectief op de club dankzij twee speciale thema-afleveringen.

De eerste thema-aflevering ging over onze hoofdstad Brussel. De tweede thema-aflevering zoomt in op het kloppende hart van de club: de jeugdopleiding op Neerpede. Voor het eerst krijgt de kijker zicht op de verschillende trajecten van beloftevolle jeugdspelers bij RSC Anderlecht. Zo is er Mario Stroeykens, die bij de U21 van Robin Veldman speelt maar tegelijk ook voor een plek in de A-kern én voor een diploma strijdt. Julien Duranville maakt als 15-jarige zijn eerste minuten in een oefenmatch van de A-kern. De 10-jarige Cresus Kana speelt bij de U12 en wil in de voetsporen van zijn broer Marco treden. Maar niet elke talentvolle jeugdspeler zal uiteindelijk zijn eerste contract bij paars-wit tekenen. Ook dat aspect wordt in deze special niet uit de weg gegaan.

‘MAUVE. Special Neerpede’ is vanaf vrijdag 22/4 te bekijken op Play Sports Open (18u15) en VOO (19u30). Met vertelstemmen Zwangere Guy (NL) en Frenetik (FR).

De thema-afleveringen zijn binnenkort ook beschikbaar op rsca.be. Daar kan je ook het eerste en tweede seizoen tot dusver herbekijken.

Lees verder