Mohamed Ouahbi verlaat RSCA

Jeugdcoach Mohamed Ouahbi, dit seizoen hoofdcoach van onze talentvolle U15, zet een punt achter zijn lange en succesvolle carrière bij paars-wit. Mo kende vele successen bij RSCA, en zal erg gemist worden op Neerpede.

Coach Ouahbi begon op Neerpede in 2004. In de jaren die volgden, passeerden heel wat getalenteerde generaties en spelers onder zijn vleugels waarmee hij verschillende tornooien won. Als coach van de U21 haalde hij in het seizoen 2014-2015 de Final Four van de UEFA Youth League, een uitzonderlijke prestatie na een schitterende Europese campagne waarin zijn ploeg onder andere Barcelona (VIDEO) et Porto (VIDEO). uitschakelde. Na dat jaar werd de Brusselse coach assistent van Besnik Hasi in het daaropvolgende seizoen van het A-team. Mo had een belangrijk aandeel in de sportieve en persoonlijke vorming van heel wat spelers Made in Neerpede die nu het mooie weer maken in de A-ploeg of in het buitenland.

"Het is met een zekere emotie dat ik mijn vertrek bij RSCA aankondig. Na een samenwerking van 17 jaar, was het voor mij het moment om dit hoofdstuk af te sluiten, en een nieuw te beginnen. Het is niet eenvoudig voor mij om de club, de spelers en de mensen met wie ik schitterende professionele en persoonlijke relaties opbouwde, achter te laten. Neerpede is niet alleen een gedroomde levensschool voor spelers, maar ook voor coaches. Ik wil iedereen die een rol speelde in de voorbije jaren bedanken, en in het bijzonder Jean Kindermans, die me in dit wonderlijke avontuur heeft ondersteund," vertelt Mohamed Ouahbi.

“Bedankt, Mo."

"Mohamed Ouahbi staat voor 17 jaar opleiding bij RSCA, met generaties van de U9 tot de U21. Maar ook: een seizoen aan de zijde van Besnik Hasi in het eerste elftal, de eindzege in de Future Cup in Amsterdam en de halve finale van de Youth League in Nyon. Maar bovenal... een van degenen die grote spelers als Tielemans, Lukebakio, Delcroix, Verschaeren, Doku, Kana, Sardella, Aït El Hadj en nog vele anderen mee hebben gevormd. Het opleidingscentrum wil coach Ouahbi uitdrukkelijk bedanken voor en feliciteren met het geleverde werk, en zijn onafgebroken engagement doorheen de jaren. Een icoon vertrekt, maar de paars-witte familie zal hem niet vergeten. Bedankt, Mo!" Aldus Jean Kindermans, hoofd van de Academy.

RSCA zal de vele mooie momenten met coach Ouahbi koesteren. De club bedankt hem voor zijn lange en trouwe dienst, en wenst hem ontzettend veel succes met wat er komt.

Lees verder

KV Kortrijk in de kwartfinales. Le prochain tour de la Coupe sera disputé à domicile. 🟣⚪