Hubert Lemaire gaat na 22 seizoenen op pensioen

Hubert Lemaire

64 jaar. 22 seizoenen ten dienst van paars-wit. En een waslijst van Neerpede-alumni die hem voor eeuwig in hun hart zullen dragen.

Hubert Lemaire laat al sinds zijn eerste stappen bij paars-wit 2002 een onuitwisbare indruk na op zijn collega’s, spelers en coaches in Neerpede. Als physical coach was hij mee verantwoordelijke voor de ontwikkeling van een hele reeks topspelers die onze Academy voortbracht. Een poging tot bloemlezing: Vincent Kompany, Anthony Vanden Borre, Dries Mertens, Dennis Praet, Romelu Lukaku, Youri Tielemans, Leander Dendoncker, Jérémy Doku, Orel Mangala, Sebastiaan Bornauw, Wout Faes, Julien Duranville, en nog zoveel andere jonge talenten.

Hubert werkte ook in de staf van coaches zoals Frank Vercauteren, Ariël Jacobs, John Van Den Brom, Besnik Hasi en bij de beloften met onder meer Nicolas Frutos, Jonas De Roeck en Emilio Ferrera.

Hubert kondigde na de laatste wedstrijd van de RSCA Futures aan dat hij op het einde van dit seizoen op pensioen gaat. In die twee decennia mocht onze préparateur physique van een hele reeks hoogtepunten proeven. “Het zijn er haast te veel om uit te kiezen, maar ik zal onder meer de titel tegen Zulte Waregem in 2013, de halve finales van de Youth League in 2015 en 2016, de kampioenschappen met de beloftes in 2017 en 2018 en de bekerwinst in 2022 voor eeuwig koesteren. Maar ik ben vooral trots dat ik een steentje heb kunnen bijdragen aan de ontwikkeling van al die jonge spelers die vandaag op het hoogste niveau spelen. Het doet me zoveel plezier om hen individueel en collectief te zien slagen.”

De immer goedlachse Hubert sluit af met een welgemeend woord van dank. “Ik zal Anderlecht altijd dankbaar blijven voor al die prachtige jaren. Ik blijf voor eeuwig de eerste fan van de jeugdopleiding, van onze spelers en van onze mooie club.”

Bedankt voor alles, Hubert, en geniet van je welverdiend pensioen.

Lees verder