RSCA versterkt zich met Christian Kouamé

KOUYAME

De Ivoriaanse spits speelt het komende seizoen in het Lotto Park

Christian Kouamé komt op huurbasis over van het Italiaanse ACF Fiorentina. De 23-jarige spits vormt een extra versterking voor de aanvalslinie van paars-wit dit seizoen.

Kouamé bracht zijn hele voetbalcarrière door in Italië. Van de jeugdreeksen bij Sassuolo, Prato en Inter ging het in de zomer van 2017 naar Citadella in de Serie B. Daar was de spits in het seizoen ‘17-‘18 goed voor 11 goals in 40 wedstrijden.

In 2018 debuteerde Kouamé in de Serie A voor Genoa. Ondanks een blessure wist hij een transfer naar Fiorentina te versieren. Dit seizoen wordt Kouamé dus uitgeleend aan RSC Anderlecht.

“Christian is een jonge aanvaller die toch al heel wat ervaring op de teller heeft”, duidt sportief directeur Peter Verbeke. “Hij koppelt power aan snelheid, kwaliteiten die we graag nog wilden toevoegen aan onze kern. Zijn komst moet ons nog meer mogelijkheden geven om het scorend vermogen op te drijven. Net zoals Joshua Zirkzee heeft ook Christian bewust gekozen voor RSCA als een belangrijke stap in zijn verdere sportieve ontwikkeling. Die overtuiging is belangrijk geweest in onze keuze voor Christian.”

"Ik ben erg blij om voor RSC Anderlecht te kunnen spelen dit seizoen", zegt Christian Kouamé bij zijn aankomst in Neerpede. "De manier van spelen van de coach zou me goed moeten liggen. Ik sluit hier aan bij een groep die duidelijk al veel kwaliteiten heeft en ik hoop de fans zo snel mogelijk te kunnen begroeten in het stadion."

Lees verder