RSCA trekt Kasper Schmeichel aan

Kasper Schmeichel

Kasper Schmeichel (36) heeft zonet een contract van 1 seizoen getekend met een optie op een extra seizoen bij RSC Anderlecht. De ervaren doelman en nummer één van de Deense nationale ploeg was transfervrij na zijn vorige uitdaging bij OGC Nice.

Kasper Schmeichel is een doelman met naam en faam die oorspronkelijk bij Manchester City opgeleid werd en daar ook 10 wedstrijden voor de eerste ploeg keepte. Na een passage in de lagere reeksen van het Engelse voetbal bij Notts County en Leeds tekende hij in 2011 een contract bij Leicester City. De rest is geschiedenis. De doelman promoveerde met Leicester City in 2014 naar de Premier League en was een van de sterkhouders van het team dat in het seizoen 2015-2016 de Premier League won. In de zomer van 2022 verliet hij de Foxes na maar liefst 11 seizoenen en 479 wedstrijden en met niet alleen de titel in de Premier League op zak, maar ook met de FA Cup en de Community Shield in zijn trofeeënkast. 

Kasper Schmeichel is ook al jaar en dag de nummer één van de Deense nationale ploeg. Met Denemarken speelde hij onder meer op het WK 2018, het WK 2022 en behaalde hij de halve finale op het EK 2020. Kasper, die ook vaak de aanvoerdersband draagt voor Denemarken, telt 91 caps voor de nationale ploeg. Hij werd ook vier keer uitgeroepen tot Profvoetballer van het Jaar in Denemarken.

CEO Sports Jesper Fredberg: 

“We waren al tevreden met de samenstelling van de kern, maar dit was een uitzonderlijke kans om een doelman met zoveel ervaring en métier binnen te halen. De komst van Kasper past binnen ons voornemen om concurrentie te creëren op alle posities. Kasper kan ons met zijn ervaring veel bijbrengen, zowel op als naast het veld.” 

Kasper Schmeichel: 

"Ik heb met Jesper en Brian gesproken en ik was meteen erg enthousiast over wat ze hier aan het neerzetten zijn. Anderlecht is een grote club en veel voormalige ploegmaats spreken altijd met zoveel lof en warmte over deze club. Het was iets waar ik echt deel van wilde uitmaken." 

Welkom, Kasper.

Lees verder