RSCA ondersteunt futsalploeg 'Fun Anderlecht'

FUN ANDERLECHT

Royal Sporting Club Anderlecht slaat de handen in elkaar met Fun Anderlecht, een futsalploeg die uitsluitend uit inwoners van de gemeente bestaat.

Fun Anderlecht speelt in de derde klasse van de futsalcompetitie van de KBVB en zal voortaan met gepaste trots de paars-witte kleuren verdedigen. RSC Anderlecht schenkt hen immers de nodige uitrustingen. Sportief directeur Peter Verbeke overhandigde maandag samen met Julien Milquet, schepen van sport van de gemeente Anderlecht, de eerste tenues aan de lokale ploeg.

RSC Anderlecht zal de club ook steunen op vlak van coaching en opleiding. Spelers van RSCA zullen daarnaast een aantal wedstrijden van Fun Anderlecht aftrappen. Bovendien worden alle clubleden uitgenodigd op de thuiswedstrijden van RSC Anderlecht.

Deze samenwerking kadert in het voornemen van RSCA om de club duurzaam te verankeren in de hoofdstad. Inmiddels zette RSCA al meer dan 50 initiatieven op poten met Brusselse organisaties om jonge en minder jonge Brusselaars te inspireren en te verbinden met paars-wit.

Brahim Lhichou, een van de bezielers van Fun Anderlecht, is erg tevreden met deze samenwerking. “We zijn erg trots dat RSC Anderlecht, de club van onze gemeente, zich engageert in de Brusselse wijken. Sinds enkele jaren is de club steeds meer aanwezig in onze straten. Zeker met de terugkeer van Vincent Kompany, het ontbolsteren van jongens van bij ons zoals Anouar Ait El Hadj en de vele inspanningen van de club om actief te zijn in onze wijken hoeft het niet te verbazen dat voetbal het bindmiddel bij uitstek is.”

Sportief directeur Peter Verbeke benadrukt ook de rijkdom van de grootstad wat betreft jong voetbaltalent. “Het krioelt van talent in de Brusselse straten. Dit soort samenwerkingen zijn niet alleen belangrijk op maatschappelijk vlak maar vormen ook een eerste stap om jonge voetballiefhebbers te betrekken bij RSCA. We ontdekken ook altijd graag jong talent uit onze eigen wijken. Brussel is en blijft de hoofdstad van het voetbal in ons land.”

RSCA wenst Fun Anderlecht alvast een geweldig seizoen toe.

Lees verder