RSCA trekt Fábio Silva aan

Welcome Fábio Silva

Fábio Silva speelt dit seizoen in het Lotto Park. De aanvaller, die dinsdag zijn 20ste verjaardag viert, wordt voor één seizoen gehuurd van het Engelse Wolverhampton Wanderers.

Fábio genoot zijn opleiding bij SL Benfica en FC Porto. Hij stond meteen te boek als een erg groot talent en reeg als jongeling al de records aan elkaar. In augustus 2019 werd hij dankzij een invalbeurt tegen Gil Vicente de jongste speler ooit voor FC Porto in de competitie. Even later herhaalde hij dat kunstje op het Europese toneel, toen hij mocht invallen tegen Young Boys Bern in de UEFA Europa League. Uiteindelijk kroonde Fábio zich ook tot de jongste debutant en de jongste doelpuntenmaker ooit bij Porto FC.

Sinds zijn overstap naar Engeland in 2020 speelde Fábio in 62 wedstrijden voor Wolverhampton Wanderers FC en wist hij er 4 goals en 6 assists af te leveren. Ook voor de Wanderers werd hij de jongste speler ooit die in de Premier League de netten deed trillen. 

Ook bij het Portugese nationale team gooit Fábio hoge ogen. Hij doorliep er alle jeugdreeksen en toont zich er al jaren een trefzekere spits. Sinds september 2021 mag hij zich belofte-international noemen.

De jonge spits komt nu dus de aanvalslinie van RSC Anderlecht versterken en zal het rugnummer 99 dragen. 

CEO Peter Verbeke:

"Fábio staat bekend als één van de meest getalenteerde spitsen van zijn generatie in Europa. Hij combineert fysieke intensiteit en grinta met scorend vermogen. Hoewel hij nog maar net 20 jaar is geworden, heeft hij toch al 2 jaar ervaring in de Premier League. De komst van Fábio is belangrijk omdat we heel veel wedstrijden op korte termijn moeten afwerken én omdat we op 3 fronten willen strijden.”

Lees verder

Paars-wit ontvangt STVV op de openingsspeeldag. Ontdek de volledige kalenders van de Jupiler Pro League, Challenger Pro League en Lotto Super League hier.