Bekermatch vanavond in het teken van De Warmste Week

De Warmste Week

Vanavond speelt Sporting een belangrijke wedstrijd in de kwartfinales van de beker. De laatste thuiswedstrijd van het seizoen. De laatste keer met onze fans ook voor een tijdje.  Het wordt een weerzien met onze supporters waar onze spelers en staf erg naar hebben uitgekeken. De recente gebeurtenissen in het voetbal tonen nog maar eens hoe belangrijk het is hoe we met elkaar omgaan, en dat we meer dan ooit trouw moeten blijven aan onze waarden, op en naast het veld. 

Daarom zal de wedstrijd van vanavond in het teken staan van De Warmste Week. De grootste solidariteitsactie van het land draait dit jaar rond het thema van ‘Kunnen zijn wie je bent’. 1 op de 5 Vlamingen geeft aan niet zichzelf te kunnen zijn. Ze kunnen dat niet door hoe ze eruit zien, wie ze graag zien, omdat ze minder kansen krijgen in het leven of omdat het mentaal of fysiek (even) wat minder gaat. 

Samen met onze fans en partners maken we er een warme kerstwedstrijd in het Lotto Park van, in alle betekenissen van het woord. Al onze partners schonken een deel van hun ledboarding rond het veld aan de Warmste Week. Onze spelers zullen de vijf vlammetjes van de Warmste Week dragen wanneer ze het veld oplopen. Fans kunnen er hier zelf eentje bestellen. 

Twee kinderen van het huis geven vanavond de aftrap van de wedstrijd tegen KV Kortrijk. Jeremy Doku en Alexis Saelemaekers zullen kunnen genieten van een positieve wedstrijd, eentje waarin discriminerende gezangen geen plaats hebben, en waarin de spelers en staf van beide ploegen gepast ontvangen worden.

Lees verder