David Cosgrave wordt Performance Director

David Cosgrave

RSC Anderlecht verwelkomt David Cosgrave (46) als Performance Director van de club

David was de voorbije 2,5 jaar werkzaam bij Orlando City SC in de MLS en heeft reeds ervaring bij clubs als Tottenham Hotspur, Liverpool FC, Stoke City, Fulham en FC Kopenhagen. De Ier maakt nu met onmiddellijke ingang de overstap naar RSC Anderlecht en brengt een flinke dosis leiderschap en ervaring met zich mee. Waar Lead Physio Niels Mathieu, Performance Coach Dries Bloemen en Medical Coordinator Luc Vanden Bossche verantwoordelijk blijven voor de dagelijkse werking, zal David de strategische leiding op zich nemen.

David werkte meer dan 12 jaar lang in de Premier League bij 4 verschillende clubs. Daarna was hij van 2014 tot 2021 bij FC Kopenhagen aan de slag. Met de Deense topclub sleepte hij 3 titels en 3 bekers in de wacht en maakt hij evenveel Europese campagnes mee, waaronder een Champions League-campagne in 2016-2017. Na een passage bij de Right To Dream Academy verhuisde hij in oktober 2021 naar Orlando om er in de MLS aan de slag te gaan als Senior Director. Tijdens die periode won Orlando de US Open Cup, nam het deel aan de play-offs in de MLS en kwalificeerde het zich twee maal voor de CONCACAF Champions Cup.

David Cosgrave:

“Mijn taak zal er in bestaan om de hele staf bij te staan om zo een continu competitief voordeel te creëren voor de ploeg. Ik wil met mijn ervaring bijdragen aan de verdere uitbouw van de high performance culture die de club nu al kenmerkt. Ik kijk ernaar uit om iedereen bij deze prachtige club te leren kennen."

CEO Sports Jesper Fredberg:

"We zijn al een tijdje op zoek naar een Performance Director en ik ben verheugd dat we met David het juiste profiel hebben gevonden. David voegt veel ervaring toe aan de staf en zal bijdragen aan de ondersteuning en het uitbouwen van een steeds performantere omgeving, waarin we ernaar streven om samen te presteren en het beste uit iedereen halen."

Welkom, David.

Lees verder