"De steun van onze supporters kan een game changer zijn"

Brian Riemer

RSC Anderlecht kwalificeerde zich donderdagavond voor de kwartfinales van de UEFA Europa Conference League na een felbevochten zege in en tegen Villarreal CF. De loting volgde vrijdagmiddag en koppelde RSCA aan het Nederlandse AZ Alkmaar. De eerste wedstrijd wordt thuis in het Lotto Park gespeeld op 13 april (21:00), de uitwedstrijd in Alkmaar vindt plaats op 20 april. 

Coach Brian Riemer, die nog nageniet van de stunt in Spanje, reageerde intussen op de loting:

"AZ doet het erg goed dit seizoen, zowel in de competitie (AZ staat momenteel derde) als op Europees niveau, waar het ploegen als Atalanta en Lazio wist uit te schakelen. We weten dus dat het een zware wedstrijd wordt tegen een ploeg die heel goed voetbal speelt. Ze hebben een Deense spits, Jens Odgaard, die ik ken, dus ik volg ze al een tijdje. Het Nederlandse voetbal bevat veel elementen waar wij respect voor hebben en waar we ons als team ook mee kunnen identificeren. Ik verwacht dus een zeer interessante wedstrijd. Zoals ik al eerder zei, of het nu AZ, Fiorentina, West Ham of Nice is, er zijn geen gemakkelijke wedstrijden als je een van de laatste acht ploegen bent in een Europees toernooi. We moeten ervan genieten. Ik heb een gevoel dat we het goed kunnen doen in de kwartfinale."

"Wat de verplaatsing betreft, zie ik een groot voordeel voor onze fans aangezien het maar drie uur rijden is van Brussel. Hun steun is zo belangrijk voor ons. Ze hebben ons gepusht om de lat steeds hoger te leggen. Als ze massaal aanwezig zijn in het Lotto Park én in Alkmaar, kan dat een echte game changer zijn voor ons. Ook wat betreft onze voorbereiding en de recuperatie, is het een positieve loting aangezien we niet te lang moeten reizen."

"Ik wil ook Union en Gent feliciteren met hun prestaties en hun kwalificatie. Drie ploegen in de kwartfinales, dat is een enorm statement voor het Belgische voetbal. We moeten ook Club Brugge vermelden. Zij hebben de groepsfase van de Champions League overleefd, dat is een knappe prestatie. We moeten niet vergeten dat we in Europa voor hetzelfde strijden, in die zin dat we de punten nodig hebben voor de Europese coëfficiënt om ons ook in de toekomst rechtstreeks voor de Champions League te kunnen kwalificeren. Daar kunnen we allemaal van profiteren."

"De selecties voor de nationale ploegen zijn een bewijs van de kwaliteit en het talent dat we in onze ploeg hebben"

Coach Riemer reageerde ook op de selectie van Jan Vertonghen en Zeno Debast voor de Rode Duivels, de eerste selectie van Bart Verbruggen voor het Nederlands elftal en de de terugkeer van Anders Dreyer bij Denemarken. 

"Ze hebben hun selectie verdiend. België, Nederland en Denemarken zijn grote voetballanden in Europa. Het is een bewijs van de kwaliteit en het talent van onze ploeg. Het is ook een mooi compliment voor de club om op dat niveau erkend te worden. Het is iets waar we erg trots op mogen zijn."

Lees verder