5 jongeren “Made In Neerpede” sluiten aan bij A-kern tot einde seizoen

Er was deze wintermercato heel wat beweging bij paars-wit. Aan inkomende zijde kwamen Warner Hahn, Mo Bouchouari, Abdoulaye Diaby, Majeed Ashimeru en Jacob Bruun Larsen de kern versterken. Aan de andere kant verlieten 13 spelers Neerpede om elders meer speelminuten te krijgen. De optelsom toont het: de A-kern van RSCA werd stevig afgeslankt. Dankzij die smallere kern kunnen nu 5 jongeren van de RSCA Belfius Academy de overstap maken. Zij kunnen tot het einde van het seizoen hun kans grijpen bij de eerste ploeg.

Vanaf woensdag sluiten 5 beloften aan bij de eerste ploeg van RSCA. Het gaat om Théo Leoni (20), Nayel Mehssatou (18), Alonzo Engwanda (18), Nils Dewilde (18) en Zeno Debast (17). Sportief directeur Peter Verbeke legt uit waarom de youngsters deze kans krijgen: “De kleinere A-kern laat ons toe om eigen opgeleide spelers meer kansen te geven. We geloven in die jongens en ze verdienen dit. Het is nu aan hen om te bewijzen dat ze deze volgende stap aankunnen. Als we op deze manier de volgende Hannes Delcroix of Anouar Ait El Hadj kunnen lanceren, zal dat zowel sportief als financieel opnieuw goed zijn voor de club.” 

Verbeke blikt daarbij ook terug op de afgelopen mercato. Volgens hem kan een uitleenbeurt voor speler en club de juiste keuze zijn: “De jongens die uitgeleend werden, hebben absoluut kwaliteiten. Kijk bijvoorbeeld naar Nany en Michel. Maar wanneer spelers met redelijk wat ervaring weinig of geen minuten maken dan zijn ze in eerste plaats vaak zelf vragende partij om te vertrekken. Daarenboven moeten we toezien op onze loonmassa en moeten we er alles aan doen de marktwaarde van deze spelers zo hoog mogelijk te houden, en dit past in het strakke financieel beleid van onze club”  

Théo, Nayel, Alonzo, Nils & Zeno: veel succes, les gars!    

Lees verder