"Ik heb het volste vertrouwen in onze kern"

Video

Zondag speelt paars-wit een belangrijke wedstrijd tegen Antwerp in een alweer uitverkocht Lotto Park. Vincent Kompany blikt vooruit. 

Voor ons is het belangrijk dat het stadion helemaal gevuld is”, aldus de coach. “Ik hoop dat de fans zich laten horen en ons steunen. Het team moet echter rustig blijven en de wedstrijd sereen voorbereiden zoals elke andere wedstrijd.” 

De coach liet niet in zijn kaarten kijken over wie Hoedt centraal achterin zal vervangen. “We overwegen alle mogelijke opties. Ik kan wel bevestigen dat zowel Zeno als Hannes geen opties zijn, ze zijn beiden onbeschikbaar door blessures. Zeno is waarschijnlijk iets langer uit, op hem rekenen we een tijdje niet. En ook met Hannes blijven we extra voorzichtig, om die vicieuze cirkel van blessures te doorbreken.”

“We hebben veel polyvalente spelers die centraal achterin kunnen postvatten. Ook Sardella is een optie als centrale verdediger. Hij is een jongen van het huis die nog veel marge heeft. Laten we niet vergeten dat hij nog maar 19 jaar is, wat hij op zijn leeftijd al heeft laten zien is knap. Zoals bij elke jonge speler loopt niet alles vanzelf. Kijk maar naar welke weg Delcroix heeft afgelegd voor hij een sterkhouder in de defensie werd.”

De coach houdt rekening met een sterke tegenstander zondag. “Antwerp is een voetballend sterke ploeg met veel ervaring en ook jongens die het verschil kunnen maken. Het is een groep die samengesteld is met het doel om meteen successen te behalen. We mogen op geen enkel detail iets toegeven. Ik hoop dat we gaan kunnen bewijzen dat we een betere ploeg zijn geworden ten opzichte van de heenmatch. We hebben hard gewerkt om te zijn waar we nu zijn en ik kijk uit naar de wedstrijd”, besluit Kompany.