Robin Veldman en zijn beloften over hun cruciale seizoen richting 1B

RSCA PODCAST 14 & 15

Onze beloften zijn aan een cruciaal seizoen bezig. Een plaats in de top vier garandeert een plaats in 1B volgend seizoen. Die stap kan een wereld van verschil betekenen in de carrière van beloftevolle spelers als Théo Leoni, Mohamed Bouchouari, Lucas Stassin en Simion Michez. Én voor hun coach Robin Veldman. Ze spreken erover in de laatste editie van de RSCA Podcast.

“1B is een podium waar onze talenten tegen veel grotere weerstanden zullen aanlopen dan wat ze tegenkomen in een beloftencompetitie,” vertelt coach Robin Veldman in de veertiende aflevering van de RSCA Podcast. “Voor hun ontwikkeling is dat heel goed, zeker voor de spelers die vanuit de U18 niet meteen de stap kunnen maken naar de A-ploeg.”

Spelers als Théo Leoni bijvoorbeeld zullen veel baat hebben bij zo’n competitie die de transitie naar 1A moet vergemakkelijken: “Wanneer je goed speelt bij de beloften, gaan mensen ervan uit dat je snel de stap kan maken naar de A-ploeg,” vertelt de kapitein van de paars-witte U21. “Maar de verwachtingen liggen daar veel hoger. Je hebt tijd nodig om je aan te passen aan het ritme, de intensiteit, de duels. Er zijn heel wat spelers in ons verleden die die stap vlot hebben kunnen zetten, zoals Zeno Debast, maar niet iedereen zal zo zijn.”

Mohamed Bouchouari, de kwieke linksback, ziet 1B als een belangrijke stap in zijn carrière. “Ik wil volgend seizoen alles geven in 1B om de stap naar de eerste ploeg te kunnen maken en daar mijn eerste minuten te maken.”

De spelers van coach Veldman kijken uit naar het jaar in 1B. Zo ook Lucas Stassin, die momenteel furore maakt in de spits: “We kijken veel naar de matchen in 1B dit seizoen. We willen zien hoe ze opbouwen, hoe er verdedigd wordt… De fysieke duels maken de meeste indruk op mij.”

Ook Simion Michez, veelzijdige winger in de ploeg van Veldman, bereidt zich voor op de wedstrijden in 1B. “Ik ga nu al meer naar de gym om er klaar voor te zijn,” zo vertelt hij in de Nederlandstalige aflevering van de podcast.

Al zal jong paars-wit vooral nog slimmer en sneller moeten worden om mee te kunnen in een competitie als 1B, volgens Robin Veldman. Kapitein Théo beaamt: “Wij zullen sterker zijn op andere gebieden. Grootte en fysiek zullen er weinig mee te maken hebben. Heb je PSG - Real gezien? Modric, Verratti… zij zijn ook klein maar het zijn wereldspelers.”

Afleveringen 14 en 15 van de RSCA Podcast zijn nu beschikbaar op alle podcastplatformen. De RSCA Podcast is een samenwerking tussen Sporting en La DH, en wordt gepresenteerd door David Steegen. In de Franstalige aflevering ontvangt Steegen Théo Leoni, Lucas Stassin en journalist Christophe Francken. In de Nederlandstalige versie schuiven Robin Veldman, Mohamed Bouchouari en Simion Michez mee aan tafel.

BELUISTER OP SPOTIFY
BELUISTER OP SOUNDCLOUD

BELUISTER OP PODCAST ADDICT

BELUISTER OP APPLE PODCAST

Lees verder