Kijk nu naar de RSCA Podcast

2024

RSCA Podcast #10 - Ludwig Augustinsson

Ludwig Augustinsson

Ludwig Augustinsson speelde zich dit seizoen in de harten van de fans van paars-wit. In de tiende aflevering van de RSCA Podcast spreekt de goedlachse Zweed over de overwinning tegen Union en alles wat er rond de derby gebeurde. Én hij antwoordt er op de vraag die de fans op social hem stelden: wie hij blijven? Bekijk het antwoord nu.

2024

RSCA Podcast #09 - Thomas Delaney

Thomas Delaney

Thomas Delaney voelt zich thuis in Brussel. De ervaren Deen spreekt na speeldag twee in de Champions' Play-Offs met Alex over het leven op en naast het veld. Aflevering 9 van de RSCA Podcast gaat over de kleine dingen in het leven, over het zuiderse kantje van Brussel, over leiderschap en over zo veel meer. Luister of kijk nu op Mauve TV.

2024

RSCA Podcast #08 - Mats Rits

Mats Rits

Na de eerste wedstrijd - en ook meteen de eerste overwinning - in de Champions' Play-Offs, zit Mats Rits achter de micro van de RSCA Podcast.

De verdedigende middenvelder analyseert de overwinning tegen Antwerp, maar tempert ook het enthousiasme. Hij werpt zijn blik op het verdere verloop van de play-offs, én kijkt al verder vooruit. Een aflevering over de rollercoaster die de play-offs zijn, over zijn rol op en naast het veld, én over koers.

2024

RSCA Podcast #07 - Marie Minnaert

Marie Minnaert

Net voor de topper tegen Club YLA (Brugge) in het Lotto Park is Marie Minnaert te gast in aflevering 7 van de RSCA Podcast. Ze spreekt er aan de vooravond van de play-offs over de professionalisering van de RSCA Women en het belang van het enthousiasme rond de wedstrijd in het stadion, maar ook over haar eigen parcours en haar nieuwe, driejarige contract.

2024

RSCA Podcast #06 - Yari Verschaeren

Yari Verschaeren

In de zesde aflevering van de RSCA Podcast analyseert Yari Verschaeren de overwinning in de Brusselse derby. Een wedstrijd met niet minder dan vijf spelers Made in Neerpede aan de aftrap, en één waarin Sporting zich in meerdere tactische gedaantes presenteerde. Yari Verschaeren maakt de analyse, en blikt achteruit én vooruit. Op al 6 seizoenen in paars & wit, en op de nakende play-offs.

2024

RSCA Podcast #05 - Killian Sardella

Killian Sardella

Nog maar net terug uit blessure en al meteen opnieuw op niveau. Killian Sardella is de ideale gast voor de vijfde aflevering van de RSCA Podcast. ‘Kiki’ praat in deze aflevering vrijuit over zijn parcours dat van RWDM naar Neerpede en uiteindelijk tot het eerste elftal leidde, maar ook over zijn puike seizoen tot dusver en zijn 100ste wedstrijd die er binnenkort aan komt. Een wedstrijd die hij hoopt op te luisteren met zijn eerste doelpunt voor RSC Anderlecht.

2024

RSCA Podcast #04 - Anders Dreyer

Anders Dreyer

In episode 04 van de RSCA Podcast analyseert Gilles Mbiye-Beya de overwinning tegen Club Brugge met Anders Dreyer.

De Deen zag in de eerste helft een doelpunt afgekeurd worden, maar wist in de blessuretijd de overwinning mee over de streep te trekken met - alweer - een beslissende assist. Daarmee komt hij dit seizoen op 14 doelpunten en 7 assists. Enkel Kévin Denkey doet beter in de competitie. 

Anders spreekt in aflevering 04 van de RSCA Podcast over zijn ontbolstering als speler, over de sterke band tussen de spelers, en over zijn ambities voor de rest van het seizoen. 

2024

RSCA Podcast #03 - Kasper Schmeichel

Kasper Schmeichel

Wanneer Kasper Schmeichel praat, luister je. Onze ervaren doelman - met een titel in de Premier League en net geen 100 matchen voor de nationale ploeg op zijn palmares - kroop in de studio met Alexandre na de match tegen STVV.

Een wedstrijd met twee gezichten, die pas keerde na de rust. “Tijdens de break kom je in de kleedkamer en zie je zoveel leiderschap en kwaliteit rond je staan. Niet alleen bij de ouderen, maar ook bij de jongeren.” En over die jongeren is Schmeichel lovend. “Zeno, Theo, Mario… ze hebben alles om toppers te worden in het wereldvoetbal."

Een aflevering over winning culture, over paars-wit DNA en over liefde voor het vaderland. Nu op Mauve TV.

2024

RSCA Podcast #02 - Mario Stroeykens

RSCA Podcast #02 - Mario Stroeykens

Mario Stroeykens sluit aan na de wedstrijd op Charleroi. Een wedstrijd waarin hij opnieuw betrokken was bij het openingsdoelpunt van paars-wit, en daarmee zijn sterk seizoen weer kracht bijzet.

In de tweede aflevering van de RSCA Podcast spreekt Super Mario over zijn groei als speler en als mens, over zijn ideale positie, maar ook over de AFCON en over Spaans spreken met Vásquez.

2024

RSCA Podcast #01 - Thorgan Hazard

RSCA Podcast #01 - Thorgan Hazard

In aflevering 1 is Thorgan Hazard te gast in de studio bij Alex om de 0-1 overwinning tegen KAA Gent te analyseren. Een wedstrijd waarin Thorgan de ploeg sterk zag starten, en waarin hij zich ook individueel kon uitleven. “Je ziet ook dat het publiek in het Lotto Park daarvan geniet”, zo vertelt hij in de RSCA Podcast. 

De overwinning tegen Gent kwam er na enkele moeilijke wedstrijden voor paars-wit. Met de week ervoor ook de dubbele confrontatie tegen Union, waarin Thorgan wel voor het eerst wist te scoren. “De eerste is altijd de moeilijkste om te maken”, zegt hij daarover. “Ik ben ervan overtuigd dat ik nu vertrokken ben.”