Argentinos Juniors: deel 2

In deze tijden van afzondering, willen we de tijd nemen om stil te staan bij enkele bijzonder momenten en kleurrijke figuren die onze indrukwekkende geschiedenis hebben vorm gegeven.

Nicolas Alejandro Frutos deed vele wenkbrauwen fronsen toen hij in Brussel aankwam. De rijzige spits moest de iconische Jan Koller doen vergeten. Frutos is een trotse en zelfbewuste man en had al enkele watertjes doorzwommen voordat hij in Brussel aanspoelt. Hij had ervaring opgedaan bij Santa Fé, San Lorenzo de Almagro, Nueva Chicago, clubs uit zijn geboorteland, de Spaanse tweedeklasser UD Las Palmas om terug naar Argentinië te keren en voor de Argentijnse topclub Independiente te spelen. Daar ontdekt RSCA hem.

In oktober 2005 tekent hij een contract bij paars-wit. De inloopperiode verloopt stroef maar plots scoort hij 8 keer in 7 wedstrijden. Van de ene dag op de andere wordt Frutos onmisbaar en erg populair bij onze fans. En dan beginnen de blessures. Hij sukkelt van de ene kwaal in de andere maar toch is hij bepalend in het behalen van de 28ste titel. Gedurende de vijf seizoenen die hij in Brussel doorbrengt speelt hij 69 wedstrijden en scoort hij maar liefst 41 keer.

Vandaag timmert Nicolas Frutos aan zijn trainersloopbaan. De geboren leider heeft onze U21 een tijdlang gecoacht en is zelfs even interim trainer nadat René Weiler de club verlaat in 2017 na een van de meest bizarre voetbalcrisissen die onze geliefde club ooit kende. Dat is een ander verhaal. Frutos neemt over als interim trainer in afwachting van de komst van een nieuwe trainer.

De “Reiger” laat dat laatste niet aan zijn hart komen en stelt onmiddellijk dat hij trainer wil blijven. Hij verslaat Westerlo (beker), Waasland-Beveren en Standard (competitie) maar verliest één wedstrijd in de Champions League thuis tegen Celtic Glasgow. Na de interim stelt de nieuw aangestelde Hein Van Haezebrouck hem voor om hem bij te staan als assistent. Hij weigert vriendelijk maar kordaat.  

Nicolas Frutos weet wat hij wil en dat zal nooit veranderen. Vandaag is hij terug in België en bezoekt hij ons bijna dagelijks. “La Garza” is een zoon van Royals Sporting Club Anderlecht. Een onvergetelijke spits.

Lees verder

KV Kortrijk in de kwartfinales. Le prochain tour de la Coupe sera disputé à domicile. 🟣⚪