Verliefd op voetbal

Bruno Versavel (27/08/1967) begint als links midden bij 2de klasser KFC Diest waar hij in 1985 in het eerste elftal debuteert. Zijn talent wordt opgemerkt door Lokeren en hij verhuist in 1986 naar de inmiddels ter ziele gegane Oost-Vlamingen. Twee seizoenen later neemt KV Mechelen hem over. Hij ligt mee aan de basis van de nationale en Europese successen van Malinois. In 1991 komt hij naar Brussel, een jaar eerder dan zijn boezemvriend Marc Emmers.

Versavel, begenadigde linkerflank met een verschroeiend schot, wint 3 titels op een rij met Paars-wit. Ondanks zijn geweldige prestaties wordt hij verrassend genoeg niet geselecteerd voor het WK 1994. Vital Borkelmans en Rudi Smits krijgen de voorkeur. Een lelijke streep door de rekening van Versavel. Afgeremd door blessures zakt hij, samen met Marc Emmers, af naar de Italiaanse en Zwitserse 2de klasse om voor Perugia en daarna Lugano te voetballen.

Vanaf 1998 gaat hij voor Herentals, Geel en Turnhout spelen om in 2006 zijn club van oorsprong, KFC Diest, nog enkele diensten te bewijzen. Hij heeft zijn loopbaan zo lang mogelijk gerekt, gedreven door zijn liefde voor voetbal. Bruno Versavel is nog steeds trots dat hij voor RSC Anderlecht gevoetbald heeft. Wij ook. Hij is een graag geziene gast in het Lotto Park.

Lees verder