"Uiteraard wordt dit een speciaal duel voor mij"

Video

Morgen, dinsdag 26 december, komt KAA Gent op bezoek in het Constant Vanden Stockstadion. Voor coach Hein Vanhaezebrouck wordt dat een speciaal duel, gezien zijn succesvol verleden bij de Buffalo's. Op de persbabbel voorafgaand aan de wedstrijd blikte hij vooruit op de clash met zijn ex-team.

"Uiteraard wordt het duel met KAA Gent erg speciaal voor mij, na die drie mooie jaren met heel wat successen", opende Vanhaezebrouck. "Maar het zal niet enkel een speciaal duel worden, het wordt ook erg moeilijk. Gent is de laatste tijd erg goed aan het spelen, en ze pakken veel punten. Ik zie hen wel in de top drie eindigen. Voor mij zijn zij de ploeg die qua niveau het dichtst bij RSCA en Club Brugge aanleunt."

De coach wilde 6 op 6 pakken om het kalenderjaar mee af te sluiten, en kan daarbij ook rekenen op de nieuwe jongens die een aardige indruk nalieten tegen Eupen. "We hebben nog geen enkele wedstrijd gewonnen tegen de ploegen die momenteel in de top zes staan, dat is toch wel een signaal. Dan kom je toch ergens tekort, ondanks de derde plaats. Op moeilijke momenten moeten we meer een vuist leren maken. Soms zit het wat tegen, maar we moeten er zelf hard aan werken om met een positief gevoel de winterstop in te kunnen. We zullen goed moeten zijn om een goed Gent te kloppen. De jonge jongens hebben positief en nuchter gereageerd na Eupen, dat is goed nieuws voor onze relatief kleine kern. Dankzij Emilio Ferrera ligt de aanpak bij de beloften een pak dichter bij wat een profbestaan inhoudt, dat is voor mij ook erg interessant naar de eerste ploeg toe."