Eerste goal van Bornauw met het A-team!

RSC Anderlecht heeft vrijdag de voorbereidingsstage afgesloten met een oefenmatch tegen PAOK Thessaloniki, het team dat afgelopen seizoen tweede eindigde in de Griekse competitie. Op de schitterende grasmat van Swolgen liep Paars-Wit voor de rust tot 0-2 uit, na de pauze sleepten de Grieken alsnog een gelijkspel uit de brand.

Van in het begin van de wedstrijd creëerden de mannen van trainer Hein Vanhaezebrouck enkele goede kansen via Knowledge Musona, Landry Dimata en Adrien Trebel, wiens knappe vrijschop op de paal uiteenspatte. Onze spelers hadden het overwicht in de eerste periode maar moesten tot net voor de pauze wachten om de score te openen: Sebastiaan Bornauw kopte een hoekschop van Trebel binnen. Enkele minuten later was het Pieter Gerkens die een voorzet van Edo Kayembe met het hoofd binnen plaatste. Jammer genoeg maakten de Grieken in de tweede helft snel gelijk. Omar El Kaddouri, die tussen zijn zestien en achttien jaar nog bij de jeugd van Paars-Wit speelde, liet de netten tweemaal trillen. Ondanks enkele mogelijkheden langs beide kanten bleef de score ongewijzigd in deze match waarvan het ritme hoog lag.

Eerste helft: Didillon Thomas, Josué Sá, Sebastiaan Bornauw, Antonio Milic, Edo Kayembe, Sven Kums, Alexis Saelemaekers, Adrien Trebel, Landry Dimata, Pieter Gerkens & Knowledge Musona

Tweede helft: Frank Boeckx, Josué Sá (48’ Abdoul Karim Dante), Sebastiaan Bornauw (64’ Hannes Delcroix), Ivan Obradovic, Francis Amuzu, Yevhenii Makarenko, Emmanuel Sowah, Adrien Trebel (64’ Albert Sambi Lokonga), Landry Dimata (64’ Mohammed Dauda), Pieter Gerkens (64’ Kristal Abazaj) & Ryota Morioka