Eerste fase Belgisch kampioenschap Cécifoot (B2/B3)

Zaterdag 23 november werd de eerste fase van het Belgisch kampioenschap Cécifoot afgewerkt in de categorie B2/B3. Het team van RSCA nam het in eigen huis op tegen Standard de Liège en tegen de Cécidragons uit Bergen.

De eerste tegenstander was de ploeg uit Bergen: de Cécidragons. Het werd een moeilijke wedstrijd voor onze nieuwe ploeg, die moeite had met het positiespel. De partij bleef lang op slot, er vielen weinig kansen te noteren. Bij de rust stond het dan ook nog 0-0. Er zat meer beleving bij paars-wit in de tweede helft, maar veel gevaar leverde dat niet op. Toch viel er een doelpunt, maar jammer genoeg vanwege de Cécidragons. Een tik voor onze ploeg, die nog probeerde om terug te slaan, maar de gelijkmaker niet kon forceren.

Nadien volgde de wedstrijd tegen Standard de Liège, de vicekampioen van Frankrijk in deze categorie. Heel vroeg in de wedstrijd opende Standard de score, waarna een doelpuntenfestijn volgde. Het werd uiteindelijk maar liefst 0-13. Standard won vervolgens ook nog tegen de Cécidragons met 8-1.

De volgende fase van het kampioenschap vindt plaats in het voorjaar (februari/maart). Stay tuned! ️💜😃